Annons
Nyheter

Sloth tillbaka i TFF

Tre raka förluster och en hel startelva på skadelistan. Då väljer TFF att vända blickarna mot ett bekant ansikte. Mittbacken Jens Sloth är klar för spel under resten av säsongen.
Nyheter • Publicerad 20 juli 2009
Jens Sloth är tillbaka i TFF igen.
Jens Sloth är tillbaka i TFF igen.Foto: 

Trelleborg. Jens Sloths säsong har varit minst sagt händelserik. Efter behandligen för cancer i vintras tog han beslutet att ta en paus från elitfotbollen och istället spela med Höörs IS i division fyra. När skadekrisen slog till i TFF under sommaren dök en skadefri Sloth upp som ett alternativ, men mittbacken uteslöt allsvenskan.

– Det blir inte mer spel i TFF, inte i år i varje fall, sade Sloth i TA den 15:e juli.

Annons

Knappt en vecka senare har ytterligare skador tillkommit. Och Jens Sloths ”nej” har blivit ett ”ja”. I går skrev han på för resten av säsongen.

– De ringde och jag vet ju att det är en extremt svår situation i och med alla skadorna. Klart att jag ska hjälpa till när laget i hjärtat behöver mig, säger han.

Förhandlingarna har varit snabbt avklarade.

– Vi har haft kontakt kontinuerligt under sommaren, men efter att jag fick frågan i går (läs söndag) har det gått rätt så fort.

Du sade för några dagar sedan i TA att du inte kände något sug efter elitfotboll. Är du verkligen motiverad?

– Jadå, nu är jag motiverad att köra. Jag tyckte att jag hade det bra, men nu när jag tagit det här beslutet går jag in helhjärtat. Visst har man saknat den där riktiga spänningen som finns på högre nivå; när det hettar till.

Tränare Tom Prahl är mer än nöjd med att få tillbaka sin försvarare.

– Det är den allra bästa lösningen. Vi insåg att det kommer bli tufft med mycket folk borta och en del osäkra kort. Vi behöver stabilitet där bak och nu får vi Sloth som bidrar med en vuxenhet till gruppen, en bra inställning och attityd till träning och matcher.

– Han och Rasmus Bengtsson var ju allsvenskans bästa mittbackspar förra säsongen, säger Prahl.

Att snart 27-årige Sloth ska vara helt ur slag är inget som oroar TFF-tränaren.

Annons

– Jag har i och för sig inte sett honom spela en enda gång i Höör, men han har en lättränad kropp så det ska inte vara någon fara.

Sloth håller med.

– Man tappar lite i tempo, men har man spelat så länge hittar man rätt så snabbt tillbaka. Nu har jag inte tränat sedan den 17:e juni så jag är inte i bästa fysiska form. Men det tar väl någon vecka att komma igång.

Ett av Sloths krav för att skriva på för resten av säsongen var att läkarstudierna inte ska bli lidande.

– Det är en förutsättning. Om en träning krockar med något obligatoriskt i skolan, får vi ta en diskussion.

Han är redan spelklar, men påbörjar inte träningen förrän 30:e juli. En inplanerad fiskeresa till Lainioälven norr om Kiruna går före.

– Det är bestämt sedan januari och eftersom det var de som ringde och frågade mig kunde de inte säga så mycket, säger Sloth och skrattar till.

Jens Sloth får förhoppningsvis sin öring och lax. Och Tom Prahl slipper kanske mer torsk. Om bara någon vecka är Jens Sloth tillbaka på Vångavallen efter en omtumlande resa.

– Det kommer att vara en mycket speciell känsla att spela elitfotboll igen. Det kommer självklart att vara nervöst, men jag kommer att känna mycket glädje också.

Axel Pileby
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons