Nyheter

Sloth tar steget upp

En skadad Jonas Bjurström och en avstängd Magnus Andersson. Då är det dags för mittbacken Jens Sloth att åter bli innermittfältare. "Det sitter i ryggraden", säger Sloth inför kvällens match mot Elfsborg.
Nyheter • Publicerad 7 maj 2008

Magnus Anderssons avstängning i söndags skapade visst bryderi i TFF-ledningen. Lösningen blir att satsa på Sloth bredvid Mattias Thylander på innermittfältet.

- Jens har rutin, han har varit med förr på mittfältet. Han är fysiskt stark, har ett bra huvudspel och bra fötter. En god stand in, resonerar TFF-tränaren Tom Prahl. I stället för rutinerade Sloth kunde Prahl ha valt att satsa på unge Rasmus Östman. 20-åringen får i stället vänta på sin allsvenska debut.

- Rasmus har inte tempot ännu, anser Prahl.

Jens Sloth vet hur det är att möta Anders Svensson på Elfsborgs mittfält. Han spelade hela matchen som mittfältare när TFF föll med 1-2 på Vångavallen för ett år sedan.

- Anders är finurlig och gillar att hålla i bollen. Det gäller att vi ligger tätt med laget så att vi stoppar deras snabba spelvändningar. Sloth hoppas det är ett tillfälligt mittfältsvikariat det rör sig om. Från och med den här säsongen har han spelat mittback och det är som mittback han ser sig själv numera.

- Som mittfältare kände jag mig ganska begränsad i dagens snabba fotboll. De här slitvargarna från förr finns det inte plats för längre.

Som mittback känner han inga begränsningar.

- Som mittfältare kände jag att jag aldrig hade kommit längre än till allsvenskan, som mittback vet man inte hur långt det kan bära.

Skillnaden mellan att spela innermittfältare och mittback?

- Man springer inte lika mycket som mittback, det är ett annat rörelseschema och man har mer tid på sig.

Det är hundra procent fotboll som gäller säsongen ut. Studierna får vänta, även om han skulle komma in på läkarprogrammet till hösten.

- Jag sökte in mest på skoj. Kommer jag in får jag tacka nej den här gången, förklarar Jens Sloth.

Den nya rollen har blivit en nytändning för karriären. Men i kväll får han lita till gamla mittfältskunskaper.

Björn Gustavsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.