Annons
Nyheter

Sloth: "Kalmar har spetsen som vi saknat"

2003 var TFF och Kalmar FF två jämbördiga topplag i superettan. Fem år senare är Kalmar ett etablerat allsvenskt topplag på väg mot SM-guld. "De har lyckats att ha de här spetsspelarna som vi inte har haft", menar Jens Sloth, TFF-spelare nu som då.
Nyheter • Publicerad 25 juli 2008

Sloth var med när TFF tillsammans med Kalmar FF hamnade på de två översta platserna i superettan 2003.

De båda nykomlingarna tippades båda att åka ur allsvenskan 2004. TFF gjorde det med dunder och brak, medan Kalmar slutade femma. Sedan dess har smålänningarna alltid tillhört toppen av allsvenskan.

Annons

- Kalmar och vi har ju alltid varit lika innan. Det var täta och målsnåla matcher mellan oss, säger Jens Sloth när han minns tillbaka. - Det som hänt sedan är att de har lyckats att ha de där spetsspelarna framåt som vi inte har haft. Nu har de i och för sig bröderna Elm på mittfältet också, men tittar man på försvar och mittfält tycker jag vi har jämbördiga lag. Skillnaden är att Kalmar alltid haft någon som levererat framåt.

Sloth nämner Dedé Anderson, Ari da Silva och nu senast César Santín.

- Ta matchen mot Gefle nyligen där de vann med 5-1. Gefle var bäst i första halvlek och Kalmar var tillbakapressat. Då gör Santín mål med ett skott från 25 meter.

Vad kan andra allsvenska klubbar lära av Kalmar?

- Att investera i rätt spelare. Kalmar har lyckats med sina värvningar, man har inte värvat för mycket utan satsat på spetskompetens. Sen har de haft tålamod med sina värvningar. Santín satt på bänken de första två åren innan han blommade ut. TFF:s mittback tror däremot inte att Kalmar håller undan och tar det allsvenska guldet.

- Att Santín lämnar är trots allt ett stort avbräck. Elfsborg har ett bättre lag och är framför allt bättre bakåt. Kalmar har släppt in lite enkla mål.

Men om känslan får råda över förnuftet ser Sloth gärna Kalmar som mästare.

- Min tjej är från Kalmar. Sen tycker jag att de förtjänar att vinna, plus att de är en liten klubb, lite lika oss. Jens Sloth missar matchen borta mot Halmstad på lördag på grund av känningar i lårets baksida.

Hans kontrakt med TFF går ut efter säsongen. Förhandlingar om en förlängning pågår.

- Vi för diskussioner just nu, vi får se vad som händer, säger han.

TFF förhandlar även med Thommie Persson, Fisnik Shala och Fredrik Jensen, vars kontrakt också går ut efter säsongen.

Björn Gustavsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons