Annons
Nyheter

Skadorna oroar – Jensen borta

Skador har blivit synonymt med TFF. Och läget ljusnar inte. Viktige Fredrik Jensen är borta från dagens match och TFF får ännu en gång formera om backlinjen.
Nyheter • Publicerad 11 maj 2012
Fredrik Jensen.
Fredrik Jensen.Foto: Tomas Nyberg

Efter torsdagens pass var det oroliga miner i truppen.

– Spelare undrar och blir bekymrade och vissa av dem får dra ett tungt lass, inte bara spelmässigt. Även mentalt är det jobbigt när man som spelare känner så mycket för laget, säger assisterande tränaren Hannu Sirviö efter torsdagens träningspass.

Annons

Då stod det klart att Fredrik Jensen missar matchen mot Brommapojkarna. Det gör även Johan Nilsson Guiomar som fick ont i knät efter matchen mot Umeå och fick avbryta torsdagens test.

Tobias Mattsson, som varit skadad i drygt en vecka, gjorde sitt första fotbollspass igår och tror sig vara redo för spel.

Därmed formeras backlinjen om ännu en gång, det blir sjätte uppställningen på lika många matcher.

– Det blir som ett dåligt skämt till slut. I botten finns stort allvar och vi vill mönstra samma lag från en match till en annan. En sådan kontinuitet får vi inte bygga, säger Hannu Sirviö.

– Det är klart att vi undrar vad vi gör fel. Vi har varit lyhörda för spelarnas önskemål och har gjort förändringar. Jag frågade dem vad vi kan göra annorlunda men det finns inga svar. De här skadorna får läggas på oturskontot.

Hannu Sirviö ser positivt på nästa vecka då Jensen, Ibrahim Koroma, Johan Nilsson Guiomar och Tuomo Turunen alla kan vara tillbaka, liksom den mot BP avstängde Magnus Andersson.

– Bara där har vi fem starka kort, säger Sirviö.

Hur konkurrenskraftigt lag har ni mot BP?

– En tänkt elva ser inte alls dum ut. Vi har ett bra lag, men på bänken är det oerfaret och om vi vill ändra i matchen har vi inte mycket att spela med, säger Hannus Sirviö.

Den assisterande tränaren ser ut att få huvudansvaret för coachningen mot Brommapojkarna.

– Alf (Westerberg) ligger hemma och har feber.

INTERNAL INTERNAL
Martin Falkenby
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons