Nyheter

Skadorna öppnar för debutanter

Fem spelare är borta jämfört med matchen mot Gefle. Ett skadeskjutet TFF öppnar upp för ungdomarnas entré. Rasmus Östman, 20. Viktor Svensson, 18. Jonathan Asp, 18. Trion är uttagen i Tom Prahls sista 16-manna trupp för säsongen.
Nyheter • Publicerad 7 november 2008
Viktor Svensson
Viktor SvenssonFoto: 
Rasmus Östman och Viktor Svensson. Arkivbild: TA
Rasmus Östman och Viktor Svensson. Arkivbild: TAFoto: 

- Några får lufta sig. Någon av Rasmus och Viktor får nog starta, båda fick spela i positionen på träningen men vi har inte bestämt startelvan än. Kanske får de dela på jobbet, det är jobbigt att orka spela centralt på mittfältet i 90 minuter.

Hur skiljer de sig åt med tanke på spelsätt?

- Det är inga större skillnader. De är fortfarande oerfarna men med stora ambitioner. Viktor har lite bättre passningar och skott, Rasmus är mer kraftfull i sitt spel. Det är jätteroligt att kunna ge dem chansen. Viktor Svensson är färskingen i sammanhanget. Två gånger har han varit Tom Prahls 17:e spelare. Nu är han i truppen och allt talar alltså för att han får speltid.

- Det hade varit en perfekt avslutning på första året i klubben, säger han.

Han värvades för ett år sedan från Öja FF utanför Ystad. Redan på försäsongen gjorde tonåringen några inhopp i A-lagets träningsmatcher.

I somras flyttade han till Trelleborg, till Rusthållaregatan, och nu har han alltså också kommit närmare allsvensk debut.

- Jag har lärt mig mycket och när jag tränar med juniorerna känner jag att jag har ett högre tempo. Rasmus Östman är också ny för säsongen. Han värvades från BK Forward, har gjort tre inhopp i serien men har aldrig spelat från start.

- Jag har utvecklats enormt och har gått och väntat på chansen. Blir det på söndag vore det kul, annars får jag vänta till nästa säsong.

I B-lagsmatcherna har Rasmus mest fått hålla tätt som innerback. Lärorika matcher anser han.

- Det är lite förebyggande för framtiden. Jag har fått tuffa till mig, fått ta mer ansvar. Rasmus Östman hoppade på spel från start mot Elfsborg då skadesituationen liknade den som drabbat laget nu.

- Men jag var inte redo. Nu har jag kommit mer in i laget, har utvecklats, blivit kvickare och är mer insatt i hur laget spelare.

Att göra sin första allsvenska start mot just Djurgården, hur känns det?

- Det hade varit riktigt bra. Jag är lite AIK:are sedan jag var liten, så det är kul på det sättet. Får jag spela så ska jag göra allt jag kan för att vi ska vinna.

Martin Falkenby
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.