Nyheter

Sjöhage klar för TFF

En av allsvenskans kanske mest intressanta forwards är klar för TFF och det handlar om Elfsborgs Joakim Sjöhage. Den 22–årige anfallaren är norska Branns spelare men har varit utlånad till Elfsborg under säsongen som ju precis avslutats. Enligt Tom Prahl handlar det om formaliteter, innan allt är helt klart.
Nyheter • Publicerad 10 november 2008
Joakim Sjöhage spelar i Trelleborg nästa säsong. Bild: Scanpix
Joakim Sjöhage spelar i Trelleborg nästa säsong. Bild: ScanpixFoto: 

- Det lär bara handla om ett papper som ska gå från Elfsborg till Brann och vi räknar det som klart, förtydligar Tom efter gårdagens träning.

Joakim Sjöhage är nyss fyllda 22 år och kom till Elfsborg 2002 från Dalsjöfors och har Måryd som moderklubb. Han var mycket duktig och rejält involverad i Elfsborgs SM-guld 2006. Sommaren 2007 skrev han på för Brann men fick aldrig den speltid han hoppats på där.

Därför lånades han tillbaka av Elfsborg inför årets säsong och är därför Branns spelare, när nu TFF ska "göra upp".

TFF:s sportchef, Lasse rsson, har meddelat pressen att TFF är muntligt överens med både Brann och Joakim Sjöhage.

När Tom Prahl får chansen att ytterligare förtydliga resonemanget kring Sjöhage som nyförvärv, säger han så här:

- Han är en duktig djupledsspelare, en målskytt av rang och en snabb genombrottsspelare. Joakim blir ett prestigeförvärv för TFF - en spelare hämtad på en annan hylla och som bör ge signaler både externt och internt. Vi visar att vi visst kan konkurrera med andra klubbar om en spelare som Sjöhage.

Joakim Sjöhage har redan tidigare i höst uttalat sig för TA-sporten om en eventuell övergång till TFF och då lät det så här:

- Jag har spelat bra hela hösten och vill ha mer speltid. Jag behöver lugn och ro i en mindre klubb.

När övergången basunerades ut hemma i Borås under måndagen, uttalade Joakim sig så här till Borås Tidning:

- Jag har haft goda samtal med Tom Prahl och allt känns väldigt bra.

Andreas Drugge har spelat med Joakim Sjöhage i Elfsborg och säger så här om honom:

- Han är tre år yngre än mig och därför har vi inte spelat så mycket tillsammans. Som person är han väldigt lättsam och trevlig och som spelare har han utvecklats rejält senaste säsongen. Han har utvecklats såväl tekniskt som rent allmänt och han var riktigt bra mot oss. Om allt stämmer ser jag det som en riktigt, riktigt bra TFF-värvning.

I övrigt kan nämnas att Joakim Sjöhages kontrakt med TFF löper över tre säsonger och att han har spelat sex U21, fem junior och fyra pojklandskamper.

TA-sporten har förgäves sökt Joakim Sjöhage för ytterligare kommentarer till övergången.

Sigge Hansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.