Annons
Nyheter

Sista matchen med gänget?

Det har spekulerats i många läger under senaste året, gällande mas framtida fotbollsspel eller när hans kontrakt gått ut med TFF kommande årsskifte. Många har menat att Rasmus kommer att lämna TFF redan efter EM-slutspelet med U21-landslaget och nu är vi där...
Nyheter • Publicerad 30 maj 2009
Rasmus Bengtsson. Foto: Scanpix
Rasmus Bengtsson. Foto: ScanpixFoto: 

Rasmus Bengtsson klassas i dag allmänt som en av allsvenskans allra bästa mittbackar och får han vara frisk och spela Sveriges EM-matcher – ja, då bör också intressenter stå i kö efter honom. Till rätt pris och rätt klubb kommer säkert TFF också göra allt i så fall för att en proffsövergång ska bli möjlig för Rasmus del. Spelar han hösten och kontraktet ut – ja, då får TFF ingen övergångssumma utan bara det stipulerade utbildningsbidraget. Som dock ska delas proportionellt med MFF.

Rasmus tränade som inför vilken allsvensk match i går och på frågan, om det är sista matchen med TFF, svarade han så här:

Annons

– Jag vet lika lite som ni journalister men man vet aldrig och vi får se längre fram.

Han har en aningens ömmande känsla på framsidan av högerlåret men inget som stör nämnvärt – varken inför Geflematchen eller inför EM. När det gäller EM-tankarna, säger han så här:

– De senaste matcherna med U21-landslaget har jag ju spelat från start och det har också känts väldigt bra. Alla blir väl besvikna om man inte kommer med och jag hoppas, så klart, få spela och det ska bli häftigt att spela på hemmaplan eller i Malmö. Inför både familj och vänner!

Det är tillsammans med IFK Göteborgs Mattias Bjärsmyr som Rasmus har bildat mittbackspar med under EM-förberedelserna och i övrigt är det AIK:s Per Karlsson och HIF:s Joel Ekstrand som i första hand konkurrerar.

Innan det bär av till de sista förberedelserna med U21-landslaget väntar alltså Gefle på Vångavallen och inför den matchen spekulerar Rasmus så här:

– Ett mycket tufft och kompakt lag att möta och som vi absolut inte får underskatta. Gefle har ju också överraskat rejält i allsvenskan så här långt och det blir en riktigt svår nöt att knäcka. En som vi definitivt måste hålla borta från straffområdet är Hasse Berggren men som stor och tung är han svår att möta.

Oavsett om det nu blir sista matchen med gänget i TFF eller ej, så har Rasmus att installera sig för landslagstjänstgöring på tisdag och han avrundar med följande EM-information:

– Vi samlas i Falkenberg på tisdag och stannar där till den 10 juni. Då flyttas landslagslägret till Båstad och vi blir där till den 15 juni.

Samma dag inleds EM med matcherna Spanien-Tyskland i Göteborg och England-Finland i Halmstad. Sverige – och då förhoppningsvis med Rasmus Bengtsson i startelvan – inleder dagen efter mot Vitryssland på Swedbank Stadion. Samtidigt möts Italien och Serbien i Helsingborg.

Sigge Hansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons