Annons
Nyheter

Sena mål sänkte TFF

TFF kan inte vinna i Örebro. Igår var laget nära poäng, men fyra individuella misstag gav fyra mål bakåt och en tung 2–4-förlust hem till Trelleborg.
Nyheter • Publicerad 13 juni 2011
Foto: 
Foto: 

– Det hade varit lättare att hantera om vi förlorat med 0-5, sa lagkaptenen Kristian Haynes efter att laget släppt in två sena mål.

Spelmässigt var det en av TFF:s bästa bortamatcher de senaste säsongerna. Normalt sett hade det räckt till seger, definitivt en poäng – men inte i Örebro.

Annons

Ingen seger borta mot Örebro SK är TFF:s dystraste allsvenska facit. I år var laget värt en seger.

– Matchen kunde ha slutat hur som helst, men idag var vi mer lyckosamma,sa Örebros tränare Sixten Broström.

– Det är dumma misstag som avgör, tyckte Tom Prahl.

Tränaren fick se Peter Abelsson sparka hål i luften innan William Atashkadeh satte 1–0 förbi en maktlös Viktor Noring.

Noring svarade för nästa blunder. Markus Astvalds skott var visserligen hårt och bollen studsade fram på konstgräset, men avslutet kom från långt håll och ur dålig vinkel. Ett sådant skott tar U21-landslagsmålvakten på alla allsvenska arenor – utom på Behrn Arena.

Dessutom hade Andreas Wihlborg missat ett jätteläge 20 sekunder in i matchen.

– Vi kunde ha fått en smakstart på matchen, men så gör vi två enkla misstag och så hamnar vi i underläge. Förhoppningsvis har vi gjort våra misstag nu, sa Kristian Haynes.

TFF:s lyckokvart – 13 av 16 allsvenska mål i år har kommit i början av andra halvlek – gav laget 2–2. Magnus Andersson krutade in reduceringen och Ibrahim Koroma nickade in kvitteringen. Hemmalaget var utspelat och skapade ingenting under andra halvlek. Trelleborgarna var vassare, men kunde inte riktigt hota framför mål.

Sett till TFF:s dystra facit och att man vänt ett 0–2-underläge i matchen var en poäng en seger.

– Vi kunde kanske ha utnyttjat det bättre att vi vänt underläget. Ju närmare slutet desto mer rädda blev vi om den poängen vi hade. Jag tänkte att om vi bara klarar sista hörnan, sa Kristian Haynes.

Annons

Hörnan kom efter en försvarsnick rakt ut i mitten framför mål. Hörnan i 90:e minuten gav Örebro hopp om seger och bollen skickades in av en viljestark Magnus Wikström.

Ännu en försvarsmiss gav ännu ett mål i sista övertidsminuten.

– Örebro gör ingen bra match, de skapar inte mycket, ändå slår de oss med 4–2, sa Haynes och skakade på huvudet.

Tom Prahl såg en energikick i laget under andra halvlek, men så mycket av den fanns inte kvar i omklädningsrummet.

– Det finns positiva saker att ta med sig, men en vändning hade gett än mer energi, sa Prahl.

TT
Martin Falkenby
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons