Annons
Nyheter

Segern lyfter TFF upp från bottenträsket

Alla matcher och poäng i allsvenskan är viktiga. Sedan finns det matcher och poäng som är lite viktigare än andra. Som bortamatchen mot Gefle och de tre poäng som bärgades där. "Viktigt att vi kommer ur träsket", sa TFF-tränaren Tom Prahl efter 1-0-segern.
Nyheter • Publicerad 14 juli 2008

Det var två lag på den nedre halvan av den allsvenska tabellen som möttes på Strömvallen i Gävle. Med sådana förutsättningar brukar det inte bli något vidare spel och det blev det inte på Strömvallen heller.

Men TFF kom ut till första halvlek med ambitionen att spela konstruktivt och det lyckades man ganska bra med. De där riktigt heta målchanserna saknades men bollen hölls mestadels på marken och inom laget och Gefle hamnade ofta i försvarsposition. Ändå var det Gefle som var närmast ett ledningsmål före paus.

Annons

– Vi släpper till en del och är okoncentrerade, tar dumma beslut och vi ska vara tacksamma för att det inte stod 1-0 till Gefle i paus, sa Tom Prahl.

Johan Dahlin räddade ett ganska virrigt mittförsvar vid några tillfällen. Bland annat glänste TFF-målvakten Dahlin med en enhandsräddning på pigge Jonas Lanttos skott i den 21:a matchminuten.

Bakåt såg det bättre ut i början av andra halvlek men samtidigt blev det tamare framåt. Därför kom Yousef Fakhros ledningsmål överraskande. Efter målet var det åter småstressat hos TFF men Gefle hade svårt att skapa heta chanser och segern blev säker – och rättvis. Med segern hoppar TFF upp till en ny nivå i den allsvenska tabellen. Med sina 16 poäng har man häng på Gais, Halmstad och Djurgården. Ner till Gefle på kvalplats skiljer det nu fem poäng. Med segern bröt TFF också en trend. Äntligen blev det seger mot ett lag i tabellens bottenskikt.

– Vårt lag skapar inte chanser i parti och minut men vi spelar bättre och bättre försvarsmässigt. Det är klyschigt men att göra första målet i en sån här match är ofta helt avgörande och det gjorde vi i dag.

– Vi har ändrat lite i vårt spel under sommaren, vill spela ännu enklare och det är möjligt att vi börjar se resultatet av det, sa Tom Prahl som alltså ännu inte sett sitt lag förlora efter EM-uppehållet.

Jonas Harrysson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons