Nyheter

Segern det positiva i TFF:s genrep

Seger och laget höll nollan för första gången på försäsongen. Men stundtals var spelet inget vidare. TFF:s genrep mot BW90 visade att laget har en del kvar att jobba på.
Nyheter • Publicerad 6 april 2013
Daniel Jovanovic spelade som högermittfältare och slog inlägget till matchens enda mål.Foto:

TFF avslutade försäsongen med att vinna med 1–0 mot BW90 på Östervångsstadion. Michael Johnsson gjorde matchens enda mål när han från nära håll nickade in ett högerinlägg från Daniel Jovanovic i 35:e minuten.

– Alltid kul att få göra mål, det var snyggt spel i det momentet, säger Michael Johnsson om sitt andra nickmål på försäsongen.

TFF hade ett par chanser till som kunde ha resulterat i ytterligare mål. Linus Olsson var hela tiden ett orosmoment för BW90. Han hade ett skott som gick tätt över efter 61 minuter och i 74:e minuten var det ytterst nära att han gjorde 2–0, hans skott tog i ribban och bollen studsade sedan i bakhuvudet på gästernas målvakt på väg in i mål men en försvarare rensade undan i sista stund.

Men utöver detta skapade inte TFF så mycket mer. I slutet var det istället nära att nykomlingarna i division två kvitterade. Bland annat tog bollen i ribban efter en hörna tolv minuter från slutet.

– Vi håller nollan och gör ett snyggt mål. Det är det positiva. Men vi har för dålig aggressivitet och vi är lite förgrymmade över att vi får jaga dem i andra halvlek istället för att de får jaga oss, säger assisterande tränaren Jimmi Olsson.

Efter matchen samlade han och huvudtränaren Anders Grimberg laget på gräset på Östervångsstadion. Spelarna fick lite kritik trots segern.

– Vi är glada över vinsten, men annars var det ingen höjdarmatch. Vi är alldeles för återhållsamma i startblocken lagdelsvis. Vi arbetar inte tillräckligt effektivt, vi jagar en och en istället för som ett lag, det är ett syndrom vi haft i vissa matcher, analyserar Anders Grimberg.

Laget ursäktas dock lite av att hela nio spelare saknades i genrepet. Men av dem är det bara långtidsskadade trion Zoran Jovanovic, Tobias Mattsson och Fisnik Shala som med säkerhet missar premiären nästa lördag, 13 april då TFF möter nykomlingen Halmia på Örjans vall i Halmstad.