Annons
Nyheter

Så minns vi fotbollssäsongen

En allsvensk säsong är över. Den har varit rekordlång – på alla sätt. Idag summerar vi.
Nyheter • Publicerad 12 november 2010
Foto: 
Foto: Stig-Åke Jönsson / SCANPIX
Foto: 
Inför säsongen satte Alf Westerberg och Tom Prahl signaturen på kontrakt som gör att de tränar TFF till och med 2013.
Inför säsongen satte Alf Westerberg och Tom Prahl signaturen på kontrakt som gör att de tränar TFF till och med 2013.Foto: 

Kallast: Försäsongen

Joakim Nilssons fick köldskador på sin stortå i slutet av januari. Då passade Andreas Wihlborg på att skämta till det. Han skapade facebookgruppen ”Rädda TFF-Jockes tår”. Calle Wachtmeister skyddade sig med rånarluva och avbytarna drog på sig varma gummistövlar. Någon gräns för hur kallt det fick vara på TFF:s träningar sattes inte. ”Att vi skulle hålla oss med en köldpolicy känns befängt här i palmernas stad”, sa Tom Prahl.

Annons

Märkligast: Ibrahim Koromas stol

Nyförvärvet från Sierra Leone var uppbokad för intervju. Någon fotograf hade dock inte tillfälle att närvara så fotograferingen sköts upp. När fotograf Claes Nyberg senare mötte upp Koroma dök sierraleoniern upp bärandes på en stol! Koroma placerade stolen på gräsmattan och satte sig helt sonika ned. Claes tänkte ”det var märkligt det här”, tog bilden och begav sig sedan tillbaka till redaktionen. Förvånad frågade han sportredaktionen om varför Koroma haft med sig en stol. Svaret: ”En stol? Inte vet vi, varför skulle vi ha bett honom att ta med sig en stol?”. Ett skämt från lagkamraterna i TFF eller en sed från Sierra Leone? Vad vet vi!

Billigast: Jonathan Asp

TFF:s vänsterback var billig i drift. Medan snittlönen i TFF är cirka 28 000 kronor spelade Asp 25 matcher för ett par tusen i månaden som lärling. Men han var glad ändå. Han firade sin 20-årsdag med att göra sitt första allsvenska mål och har nu belönats med ett treårskontrakt och ”normal” lön för sitt arbete.

Renast: Jan Lagerborg pensionerades i somras efter tolv år i TFF:s tjänst. Ibland tvättade materialaren så mycket som 175 tvättar i veckan.

Galnast: Fredrik Jensen. En jakt på kråkor slutade i polisutryckning. En TFF:are i kamouflagekläder och med gevär väckte uppmärksamhet i Löberöd i slutet av september. Till polisens förvåning var bytet bara sju kråkor.

Största utropstecknet: Jonathan Asp, lärlingen som kom in och vågade i ett lag helt utan självförtroende. TFF hittade äntligen en permanent lösning på vänsterbackspositionen.

Raketspurten: TFF låg på tolfteplats inför de fyra sista omgångarna och avancerade med fyra raka segrar till en femteplats.

Nyordet: Snuttjulle (prahlska för ung, oerfaren). Ordet kom ur tränarens mun när han beskrev sin förvåning över MFF:s framfart.

Mardrömsmotståndet: Åtvidaberg vann med 3–0 på Vångavallen och med 3–1 på Kopparvallen. Tur för TFF att östgötarna åkte ur.

Annons

Målfarligast: Andreas Drugge, 7 mål. TFF gjorde 39 mål på 30 matcher och hade 12 olika målskyttar. Men TFF har inte sedan den allsvenska comebacken haft en forward som kommit upp i 10 mål på en säsong.

Sverige har 136 städer. 43 av dem är större än Trelleborg. Endast 4 av dem (varken Stockholm eller Göteborg) har allsvenska lag som är bättre än Trelleborgs fotbollsstolthet.

Vad minns du bäst från säsongen 2010? Skriv i kommentarsfältet!

Anna Thulin
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons