Nyheter

"Ren tur att det inte blev mål"

Två allsvenska premiärer – två allsvenska nollor. TFF:s målvaktslöfte Viktor Noring gjorde det igen.
Nyheter • Publicerad 15 mars 2010

HALMSTAD. Förra året stoppade han Brommapojkarna. I år var det Halmstad som gick bet i jakten på nätkänning i gårdagens 0–0-möte på Örjans vall.

– En trevlig tradition, sa Viktor Noring efter matchen.

Ändå höll det på att sluta i förskräckelse för TFF:s del. Bakom den slätstrukna tillställningen infann sig nämligen tre moment som kunde gett alla poäng till Hallandselvan.

Viktor Noring stod i händelsernas centrum vid alla tre. En feltajmad utrusning, en jätteräddning strax efteråt under första 45, samt en missbedömning i andra halvlek höll på att straffa laget. Vid den första incidenten efter dryga halvtimmens spel jagade Halmstads forward, Joe Sise, en förlupen boll och blev manglad mellan Viktor Noring och Thommie Persson. Han utgick med en befarad hjärnskakning.

– Jag kom helt fel i den situationen, sa Viktor Noring och förklarade det hela med att bollen kom snabbt i luften och liksom stannade efter ett tag, men att han ändå var tvungen att ge sig in i situationen eftersom det gällde att fullfölja.

Noring påpekade samtidigt att det inte var meningen att skada någon.

På Örjans vall fanns också domarbasen Bosse Karlsson. Han tyckte att det var en intressant och svårtolkad situation där huvuddomaren i matchen, Magnus Ahlsén, på ett kort ögonblick var tvungen att fatta ett beslut.

– Det går fort allting och så här i efterhand skulle det korrekta ha varit frispark för Trelleborg i situationen innan, när Halmstadspelaren knuffar Trelleborgsspelaren, samt en varning till målvakten för vårdslöst spel, konstaterade Bosse Karlsson och tog med sig händelsen för framtida domarträffar.

För utbytte Joe Sise äntrade Marcus Olsson planen och utsatte direkt Trelleborgsmålvakten för nya prövningar. I halvlekens slutskede, ur snäv vänstervinkel, frestade han Viktor Noring med ett klurigt målförsök.

– Det gällde bara att stå vid främre stolpen och styra ut bollen, men det var en stabil räddning, sa en nöjd Noring.

I mitten av andra halvlek missbedömde Noring ett distansskott av Michael Görlitz. Bollen låg fri under någon sekund men Noring lyckades rätta till sitt eget misstag.

– Jag gick åt ena hållet men bollen gick åt det andra och det var bara ren tur att det inte blev mål där, sa han.

Det betydde en poäng för TFF och enligt Viktor Noring är det bara att köra på som vanligt. Då kommer förhoppningsvis fler poäng att trilla in. Kanske redan till hemmapremiären mot Kalmar i nästa omgång.

Johan Silfversten Bergman
Stefan Zetterlund
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.