Annons
Nyheter

Rasmus vill inte spela forward

Rasmus Bengtsson blev blåst på en av karriärens höjdpunkter. 21-åringen fick inte mäta sig med Henrik Larsson. "Det hade varit en av de största utmaningarna", sa Rasmus.
Nyheter • Publicerad 11 maj 2008

TFF ställdes mot allsvenskans bästa offensiv som bland annat består av vassa forwardsparet Razak Omotoyossi och Henrik Larsson.

Då valde Tom Prahl att lyfta upp sitt lags bästa back - till anfallet.

Annons

- Valet blev både lyckat och misslyckat. Vi fick ett mer sammanhängande anfallsspel men samtidigt såg vi darriga ut där bak, tyckte Tom Prahl.

- När vi spelar med Mike har vi jättesvårt att hålla i bollen.

Tom Prahl fattade beslutet efter Elfsborgsmatchen då Rasmus spelade forward under hela andra halvlek.

- Tanken slog oss att vi nu skulle ställas mot Henke och Omotoyossi, men samtidigt har vi det bra beställt när det gäller mittbackar.

Rasmus Bengtsson är inte tillfreds med positionsbytet.

- Detta var ett enstaka inhopp, men det är inget jag vill fortsätta med. Nu har vi lite skador så det är väl därför jag fick spela på topp.

Vad sa du när du fick beskedet var du skulle spela?

- Jag sa att jag accepterar det nu, men att jag vill spela mittback. Det är min position.

Rasmus Bengtsson har imponerat på sin backplats och anses vara en av de stora backlöftena i svensk fotboll. Han väntas bli uttagen i U21-landslaget senare i veckan.

Men han gick miste om en godbit.

Annons

- Lite synd att jag inte fick ställas mot Henke, men det är Tom som bestämmer. Det hade varit en av de största utmaningarna.

Rasmus var nyttig på topp och låg bakom några av TFF:s alla farligheter. Bland annat hade han en dribblingsräd på högerkanten som slutade med ett ribbskott av Erik Sundin.

- Men tanken var mest att jag skulle vinna nickdueller så att vi kunde få tag i bollen och skapa mer målchanser.

Hur kändes det när ni missade alla fina chanser?

- Frustrerande. Vi har ju två raka förluster och behöver få in några enkla mål. I stället måste vi jobba dubbelt så hårt för att få utdelning. Samtidigt fick vi billiga mål emot oss.

Bakåt var det ovanligt stirrigt. 0-1 av Henke Larsson efter en markeringsmiss och nedrivningen som ledde till 1-3 på straff kändes onödig. Rasmus lugn hade onekligen behövts och Tom Prahl lovar att så kommer det att bli framöver.

- Rasmus är mittback för mig. Det är där han har sin framtid, sa Tom Prahl.

Martin Falkenby
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons