Nyheter

Rasmus verkar säker: "TFF gäller över U21-EM"

Tillbaka i vardagen med TFF igen – en vardag som i går toppades med löpning i Östervångsparken efter ett tidigare bollpass. Ja, det gäller för Rasmus Bengtsson – en av succémännen med Lagerbäck borta i USA.
Nyheter • Publicerad 3 februari 2009
Rasmus Bengtsson stannar kvar i TFF. Bild: Claes Nyberg
Rasmus Bengtsson stannar kvar i TFF. Bild: Claes NybergFoto: 
Murphy Nagbe, från Liberia, tränar med TFF veckan ut.
Murphy Nagbe, från Liberia, tränar med TFF veckan ut.Foto: 

Väl tillbaka i värmen i omklädnadsrummet i går sa Rasmus så här när det gäller närmaste fotbollsframtiden:

- Det är TFF som gäller nu och snart börjar ju säsongen. Dessutom kommer ju U21-EM till sommaren och det känns väl bra att stanna här åtminstone över det.

Lasse Larsson, klubbdirektören, tycker inget nytt framkommit men meddelar om en sittning med Rasmus framöver.

- Det gäller dock inte bara Rasmus utan vi sätter oss ned med alla spelarna från och till och går igenom olika saker.

Att Rasmus skulle lämna TFF nu eller före just U21-EM - nej, det tror inte Lasse alls på.

- Rasmus är ju en oerhört klok spelare och kille och att lämna nu vore ju inte det bästa för hans vidare utveckling. Att komma till en ny klubb, där han skulle behöva ta ganska mycket fritt för EM-turneringen - nej, det tror jag inte alls på. Jag är också ganska säker på att man i landslagsledningen också tagit upp fördelarna med att vara kvar i klubben inför sommarens EM-slutspel, menar Lasse vidare.

I övrigt talar TFF-bulletinen om en halv sjukstuga, där spelare ligger hemma i feber och influensa om vartannat. I går saknades bland andra Peter Abelsson och Magnus Andersson av de mera namnkunniga. På plats fanns liberianen Murphy Nagbe (bilden) och han stannar veckan ut.

- Jag har spelat cirka 20 landskamper med Liberia och då tillsammans med bland andra Jimmy Dixon (MFF) och Dulee Johnson (AIK), förklarar Murphy.

Murphy har det senaste året från och till även fungerat som lagkapten åt "The Lonely Star" - som Liberias landslag så passande kallas. Anspelningen ligger på flaggan som påminner om USA:s men som bara har en stjärna i stället för USA:s 50.

På vägen fram till testveckan med TFF har Murphy Nagbe spelat som professionell utomlands.

- Jag har spelat två och en halv säsong i Indonesien och en halv säsong med Durban Stars i Sydafrika, avrundar Murphy.

Tom Prahl tycker det är fel att tala om "bra" eller "dålig", när testspelare finns tillgängliga utan säger så här i stället:

- Antingen bestämmer vi oss för att skriva kontrakt med aktuell spelare och behålla honom eller så låter vi det bero. Svårare än så är det inte men i det här fallet är jag högst osäker, eftersom vi ju redan har en ganska stor trupp. Tisdagen handlar om en tiomilautflykt för TFF-arna eller som Alf Westerberg förtydligar:

- Först tränar vi i Anderslöv under förmiddagen och efter lunchen i Trelleborg åker vi sedan tur och retur till Skurup.

Variation gäller för att göra försäsongsträningen så trivsam som möjligt. I går var det alltså löpning bredvid fotbollen och i morgon gäller brottning som komplement.

- "Ome" (Thomas Jönsson) är suverän som brottningstränare, menar Alf.

Avslutningsvis...

... saknades Mattias Thylander under gårdagens aktiviteter och i hans fall gäller en förstfödd son som anledning till frånvaron och det är bara att stämma in i gratulationskören!

Sigge Hansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.