Nyheter

Rasmus suverän i match efter match

Tom Prahls fotbollsfilosofi bygger i grunden på ett stabilt försvarsspel och för tillfället är det inte heller lätt att forcera "TFF-muren" bakåt. Nästan bäst i match efter match är Rasmus Bengtsson på ena stopperplatsen.
Nyheter • Publicerad 14 april 2008
Rasmus Bengtsson är i sitt livs form som TFF-stopper. Mot MFF visade han upp ett spel som var helt suveränt och i tur och ordning betade han av Niklas Skoog och Jonatan Johansson – som båda blev utbytta MFF-forwards mot slutet.
Rasmus Bengtsson är i sitt livs form som TFF-stopper. Mot MFF visade han upp ett spel som var helt suveränt och i tur och ordning betade han av Niklas Skoog och Jonatan Johansson – som båda blev utbytta MFF-forwards mot slutet.Foto: 

Efter matchen mot MFF – som tidigare ratat Rasmus och som därför gav honom möjligheten att "börja om" i TFF. 2006 kom han till Trelleborg och frågan är, om han någonsin varit bättre än nu?

– Det känns bra med (Jens) Sloth men hela försvaret spelar stabilt, inleder Rasmus blygsamt efter 0–0 mot MFF

Han erkänner att MFF hade mer boll men när det gäller målchanser, säger Rasmus så här:

– MFF hade väl ingen 100 procentig chans och vi hade helt klart de hetaste chanserna.

Flera MFF-are känner han igen från sin tid i föreningen men den kanske farligaste motståndarna känner han kanske minst. Det handlar om 19-årige Agon Mehmeti – som kom in mot slutet och som ställde till en hel del besvär för Rasmus & Co.

– Vi har väl spelat någon match i juniorlaget tillsammans, förklarar Rasmus.

Oavsett tidigare lagkompisar eller ej – han tycker det var justa dueller i matchen.

– Ja, det var att ta och ge.

Oavgjort mot MFF känns väl alltid på något sätt "nöjsamt" för TFF-are men Rasmus håller inte riktigt med.

– Nej, tre poäng hade varit skönast och vi hade ju faktiskt flera riktigt bra lägen.

ºNågra TFF-röster om Rasmus för tillfället:

– Man litar på att han tar duellerna och han är jättebra att spela med. (Jens Sloth, stopperkollega)

– Han har verkligen hittat tillbaka till stopperspelet och mot MFF var han bland de bästa på planen. (Mikael Bengtsson, brorsa)

– För tillfället är han helt fantastisk och kan bli hur bra som helst. Kul att det går så bra tillsammans med Jens. Det är väl bara en tidsfråga, innan Rasmus blir proffs och det är bara att hoppas att klubben får bra betalt. (Mattias Thylander, lagkapten).

Slutligen får Tom Prahl orda om Rasmus tidiga formtopp.

Hur länge får ni behålla Rasmus?

– Det talar vi tyst om. Han var skitbra, igen. Han har knappt gjort något enda misstag under de fyra matcher vi har spelat.

I går betade Rasmus Bengtsson i tur och ordning av Niklas Skoog och Jonatan Johansson som MFF-forwards – som byttes ut efter 66 respektive 79 minuters spel.

Och precis som Tom konstaterar; Rasmus gjorde inte ett misstag under 90 minuter!

Martin Falkenby

Sigge Hansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.