Annons
Nyheter

PSV nästa för Isak

Andreas Isaksson lämnar kristiden i Premier league för holländska PSV Eindhoven. "Ligan är kanske inte lika bra som den engelska, men det viktiga är att han trivs och att han får spela matcher", säger målvaktstränaren Janne Ericsson.
Nyheter • Publicerad 2 juli 2008
Flygande holländare. Andreas Isaksson har lämnat bänken i Manchester City. Nu väntar spel med PSV Eindhoven som nyligen sålt sin tidigare förstemålvakt Heurelho Gomes till Tottenham. Arkivbild: Tomas nyberg
Flygande holländare. Andreas Isaksson har lämnat bänken i Manchester City. Nu väntar spel med PSV Eindhoven som nyligen sålt sin tidigare förstemålvakt Heurelho Gomes till Tottenham. Arkivbild: Tomas nybergFoto: 

Lidandet är över, efter månader av intensiva spekulationer om Andreas Isakssons framtida klubbadress kom på onsdagen beskedet: den svenske landslagsmålvakten lämnar Premier league för spel i holländska PSV Eindhoven.

De åtta insläppta målen i serieepilogen är historia.

Annons

- Jag ser mycket fram emot det här och det känns mycket bra att vara här, säger Isaksson till PSV:s hemsida.

TFF:s målvaktstränare Janne Ericsson känner Andreas Isaksson väl. Han tror och hoppas att PSV är ett bra klubbval.

- Det känns som att det är en mer trivsam miljö i Holland än i de stora klubbarna i England. Jag tror och hoppas han får spela, de har väl inte köpt honom för att sitta på bänken, säger Ericsson Hasse Backe, som på nära håll sett svensken misslyckas i Manchester City, gladdes också åt den nya klubbadressen.

- Absolut, nu när klubben har sålt Heurelho Gomes talar ju mycket för att Andreas blir förstemålvakt. Det har han givetvis haft med i sina beräkningar när det handlar om klubbval.

- När det började spekuleras i januari fattade jag det som att det inte fanns några konkreta anbud, trots att var och varannan klubb nämndes. Men steget till PSV, som är en toppklubb i Holland, tycker jag är naturligt, säger Backe. Men så mycket att göra i målet tror inte Backe att "Isak" får.

- Ser man till själva ligaspelet så kommer han kanske inte att få särskilt mycket att göra i många matcher eftersom Ajax och PSV är de enda toppklubbarna och styr ligan. Men fördelen är ju att PSV spelar i Champions league och att de brukar göra bra ifrån sig där. Så i Europaspelet finns utmaningarna.

Förre detta landslagsspelaren Klas Ingesson, som spelade i PSV 1993-94, håller inte med.

- Det är en jättestor klubb han kommer till och även om det är ett av de bättre lagen i holländska ligan lär han få mycket att göra i målet. Holland spelar ju bra offensiv fotboll, säger han.

- Som jag ser det är dessutom Eindhoven en större klubb än Manchester City. Självklart finns mycket bättre klubbar överlag i engelska ligan men Eindhoven är ett bra skyltfönster. Efter den usla säsongsavslutningen i England åkte landslagsmålvakten hem till Trelleborg för att komma i form inför EM. Redan då spekulerades i nya klubbadresser och han kopplades först samman med turkiska Galatasaray.

Men när EM började ökade intresset för Isaksson och Atlético Madrid och PSV ställde sig i kö för att få svensken.

Annons

Isaksson lämnade TFF 1999. Hans dåvarande tränare Alf Westerberg är inte alltför förvånad över klubbvalet.

- Ligan i Holland håller väl inte fullt lika hög status som i England men jag tycker absolut att det här blir ett lyft för honom. Framför allt handlar det ju om att få spela och min reaktion är bara positiv.

- Det håller ju inte i långa loppet att han kommer till Trelleborg för att träna upp sig, säger Westerberg, i dag assisterande tränare i Skånelaget. (TT/TA)

Björn Gustavsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons