Nyheter

Prahl utesluter spel för Abelsson i derbyt

Huvudvärken sitter i för Peter Abelsson och i går uteslöt Tom Prahl honom från derbyt. Enda frågetecknet inför morgondagen är om lagkaptenen Dennis Melander kan starta.
Nyheter • Publicerad 7 augusti 2009
Foto: 
”Jag tar beslutet under fredagen. Det känns bättre och bättre även om pannan värker.”
”Jag tar beslutet under fredagen. Det känns bättre och bättre även om pannan värker.”Foto: 

TRELLEBORG. ”Dennis testas under fredagen och det såg bra ut under torsdagen”, säger TFF-tränaren.

Peter Abelssons huvudvärk är konstant. Men själv har inte Abelsson, som tränade på egen hand i går, gett upp hoppet om spel.

– Jag tar beslutet under fredagen. Det känns bättre och bättre även om pannan värker, säger han.

Tom Prahl verkar dock redan ha bestämt sig.

– Peter behöver ytterligare en vecka för att komma tillbaka, menar Prahl.

TFF-tränaren har i så fall fem namn att välja bland när han efter dagens träning ska bestämma backlinjen till derbyt. Det handlar om Thommie Persson, Jens Sloth, Yousef Fakhro, Mikael Bengtsson och Dennis Melander. Lagkaptenen Dennis Melander har dragits med känningar i både låret och axeln sedan hemmamötet med IFK Göteborg och högerbacken saknades mot Gais senast.

– Men Dennis tränade hela passet i går och testas under fredagen. Med tanke på gårdagens träning har vi förhoppningar på honom, säger Tom Prahl.

Gårdagens 80 minuter långa TFF-träning under den gassande solen innebar elva mot elva-spel, samt både försvars- och anfallsövningar. Enligt Prahl kommer mittfältet och anfallet med all säkerhet att bli detsamma som senast i vinstmatchen mot Gais.

Fokus i går låg på backlinjens uppspel till det centrala mittfältet.

– Vi tappade mycket boll mot Gais och försöker komma till rätta med det, förklarar Prahl.

Filip Magnusson
FILIP MAGNUSSON
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.