Annons
Nyheter

Prahl: En fantastiskt bra målvakt

25 år, eller möjligen 26. Tom Prahl träffade Viktor Noring för första gången för två år sedan och uppskattade den gänglige målvaktens ålder.
Nyheter • Publicerad 9 november 2009

TRELLEBORG. TFF-tränaren gissade fel, med närmare tio år.

Det var Tom som gav Viktor Noring chansen i den allsvenska premiären mot Brommapojkarna i våras. Viktor höll nollan och från den dagen är han TFF:s förstemålvakt.

Annons

– Absolut är det ovanligt att släppa fram en så ung målvakt i så höga sammanhang. Men så är Viktor ovanlig. Visst har han varit liten, men han passerade liten-stadiet väldigt snabbt, säger Tom Prahl.

Tom Prahl rankar sin målvakt högt i den allsvenska konkurrensen. Övre halvan konstaterar han efter en snabb ranking av seriens burväktare.

– Viktor är en bra målvakt. För att vara så ung är han en fantastiskt bra målvakt, med all den utvecklingspotential det innebär.

De fantastiska räddningarna till trots, det som tränaren imponerats mest av är hur tonåringen repat sig efter de mindre goda insatserna.

– Det är någon match där han darrat till, men då har han omedelbart varit tillbaka igen på hög nivå i nästa match.

I kväll kan Viktor utses till årets nykomling på fotbollsgalan, hur ser du på möjligheterna?

– Med tanke på att målvaktspositionen är så pass utsatt så är Viktor outstanding bland de nominerade. Det är skillnad på att stå i mål och att spela ute. Som målvakt blir du hela tiden bedömd i vad du gör, det finns inga felmarginaler.

Johan Silfversten Bergman
Martin Falkenby
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons