Annons
Nyheter

Polarna fixade festen

Polare privat – segerdirigenter i TFF. Fredrik Jensen och Dennis Melander hade en härlig torsdagskväll på Vångavallen. Två mål och en assist blev duons facit efter 3–0 mot Djurgården. ”Skönt att vi kunde hitta varandra på planen också”, kommenterar Melander.
Nyheter • Publicerad 21 maj 2009
Dennis Melander och Fredrik Jensen firar Jensens 1-0 mål där Dennis Melander assisterade. Foto: Bildbyrån
Dennis Melander och Fredrik Jensen firar Jensens 1-0 mål där Dennis Melander assisterade. Foto: BildbyrånFoto: 

Dennis Melander och Fredrik Jensen syns ofta sida vid sida. Är det inte spelkvällar så är det smågnabb i omklädningsrummet på Vångavallen. Efter TFF:s starka hemmaseger blev det ytterligare pikar dem emellan.

– Skönt att jag kunde träffa huvudet på honom, skrattar Melander glatt när hans assist kom på tal.

Annons

Segern mot Djurgården var nämligen i hög grad signerad duon Melander/Jensen. I den 35:e minuten följde Melander med upp i ett anfall och kunde slå ett klockrent inlägg till Fredrik Jensen. En lätt touch på bollen och Jensen kunde jubla åt sitt första allsvenska mål för säsongen.

– Jag får ett perfekt inlägg från Dennis. Jag hoppades på att nå den så det är kul att den sitter. Men jag hade ingen aning att det blev mål förrän jag hörde jublet, säger Fredrik Jensen.

Melander fortsatte att slita på sin kant och Fredrik Jensen jagade på i anfallet. I den 68:e matchminuten var det många som trodde att även lagkaptenen Melander skulle få göra sitt första mål för i år. Efter att ha tagit sig igenom Djurgårdens försvar med hjälp av både tur och en klackspark från motståndarben fick Melander till ett vasst skott. I målet stod dock Pa Dembo Touray, Djurgårdens bästa spelare för dagen.

– Det är själve fan att jag inte fick näta. Det är synd att han har världens längsta armar. Men jag får fortsätta, någon gång så sitter den väl där.

Tio minuter senare fick Melander istället glädja sig åt Fredrik Jensens andra mål för kvällen. Ett typiskt Fredrik Jensen mål där han lägger bollen i öppen bur efter att ha tagit sig förbi Pa Demba Touray vid straffområdesgränsen.

– Jag får en jättebra passning av Paulino och jag kan väja för Dembo (som kommer utrusande). Han har nog inte räknat med att jag är så snabb.

Målet betydde 3-0 för TFF och blev Fredrik Jensens andra mål för säsongen. Lagets bästa målskytt är dock Kristian Haynes som gick upp i täten i den interna skytteligan när han satte 2–0.

– Det gäller att vara på rätt ställe. Jag var kvar efter en hörna och fuskar lite när Drugge slår ett inlägg som touchar Rasmus Bengtsson och studsar upp till mig. Det var skönt att sätta den.

Och nu leder du TFF:s skytteliga.

– Ja, det är helt otroligt jag är ingen erkänd målskytt. Det är nog mer slumpmål men det är kul att göra mål.

Annons

Matchen på Vångavallen sågs utav 3 060 åskådare. Näst bästa publiksiffran för i år efter hemmapremiären mot Brommapojkarna. Men TFF-spelarna är långt i från nöjda med uppslutningen. Men enligt Dennis Melander går det bättre och bättre publikmässigt sätt.

Någon de drygt 3 000 åskådarna hyllade lite extra efter insatsen var Fredrik Jensen. Som var säker på hur han tänkte fira sina två mål. Vad passade nämligen bättre än att fira hemma hos polaren Dennis Melander.

– Jag tror jag åker hem till Dennis och spelar lite kort, avslutar TFF:s tvåmålsskytt.

Nicolinn Nilsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons