Annons
Nyheter

Pojken med guldbyxorna längtar efter mål

Först guld i Elfsborg. Sedan guld i Brann. Nu är Joakim Sjöhage i TFF och ingen pratar om guld. "Men vi har något stort på gång", säger Joakim Sjöhage som till att börja med hoppas spräcka sin egen målnolla mot Örgryte på fredag.
Nyheter • Publicerad 27 april 2009
Joakim Sjöhage är uppvuxen i västgötska Målsryd och gillar lugnet i Trelleborg. Målen på planen är det enda som fattas för det offensiva nyförvärvet. Han säger att formen är på väg efter en skadefylld försäsong. Foto: Claes Nyberg
Joakim Sjöhage är uppvuxen i västgötska Målsryd och gillar lugnet i Trelleborg. Målen på planen är det enda som fattas för det offensiva nyförvärvet. Han säger att formen är på väg efter en skadefylld försäsong. Foto: Claes NybergFoto: 

23-åringen kisar mot solen och ler snett när hans målfabrikation kommer på tal.

– Alla journalister frågar ju om det, säger han.

Annons

Inklusive träningsmatcher och reservlagsmatcher har Sjöhage inte gjort mål i TFF ännu.

– Men det hade varit värre om jag inte hade kommit till några chanser. Jag hade lägen både mot Halmstad och Gais och jag vet att det lossnar snart. Men det är ju så som anfallare... du har dina perioder när bollen inte sitter. Titta på Zlatan, han spelade nästan ett år i Serie A utan att göra mål.

Joakim Sjöhage tar det lugnt på TFF:s träningsfria onsdag. Han har varit trelleborgare sedan februari och östra stranden har blivit ett smultronställe.

– Jag brukar gå här med hunden. Jag älskar lugnet. Jag är ingen storstadsmänniska, det här är mer jag, säger Joakim Sjöhage och blickar ut mot havet.

I juni flyttar han och sambon Sanna in i trea på Östergatan. Sjöhage säger att han gillar lugnet i Trelleborg. I Trelleborg får han vara i fred, att någon kommer fram till honom på stan för att snacka fotboll händer inte ofta.

– Det är ju inte många som är intresserade av fotboll i den här stan. Vi förtjänar bättre. Jag tycker det är fruktansvärt dåligt att vi inte fler kommer. Men på fredag kommer mina föräldrar och tittar, då blir det två till i alla fall.

Örgryte hemma är en match som TFF ska vinna om laget har ambitioner att ligga på övre halvan. Helst hade Sjöhage velat spela den matchen redan förra veckan efter den svaga insatsen mot Häcken

– Jag är fruktansvärt revanschsugen. Matchen mot Häcken var så dålig så den vill jag inte prata om. Det är viktigt för självförtroendet att vi vinner nu. Vi är bättre än Örgryte på varje position.

Ska Joakim Sjöhage spela forward eller yttermittfältare?

– Jag tror att det kan funka riktigt bra på kanten, bara jag och Andreas Drugge får tid att spela ihop oss. Det är kul att spela med Drugge, mycket av vårt anfallsspel går via honom, men han har blivit hårt markerad i år.

Annons

TFF 2009 har så här långt handlat mycket om skador. Sjöhage har fått sin del i form av ljumske och baksida lår.

– Jag är inte van vid sånt, men jag tycker jag är i bättre form nu än för två veckor sedan.

TFF har gjort fem mål på fem matcher. Inte så dåligt, men inte tillräckligt bra om laget ska vinna fler matcher och bli ett lag för den övre halvan. Sjöhage hoppas ha en huvudroll när det lossnar i offensiven.

– Men det gör inget om jag är värdelös, bara vi vinner, säger Joakim Sjöhage.

Björn Gustavsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons