Annons
Nyheter

Pode klar för TFF

TFF-styrelsen visar musklerna inför den allsvenska starten och på torsdagen blev Marcus Pode klar som det sjätte nyförvärvet - så här långt! Marcus är 22 år - fyller 23 i mars - och hade två och ett halvt år kvar på kontraktet med FC Nordsjälland. TFF-kontraktet lyder på tre år.
Nyheter • Publicerad 22 januari 2009
Marcus Pode under åren i MFF. BILD: SCANPIX
Marcus Pode under åren i MFF. BILD: SCANPIXFoto: 

- Vi känner oss oerhört nöjda och stolta att ha rott affären i hamn. Marcus har stått på vår lista och tillsammans med övriga nya ser det ju nu mycket bra ut och nu har vi också truppen klar, menar klubbdirektören Lasse Larsson.

Marcus Pode själv ser TFF som ett nytt avstamp inför fortsättningen och han känner sig redan "hemma":

Annons

- Ja, jag har ju haft Tom som tränare tidigare och även Alf och bland spelarna är det flera jag spelat med. Både i MFF och i olika landslag. Det kändes helt rätt at ta steget över till TFF och jag behöver en nystart, eftersom det inte gått så bra i Danmark på sistone.

Marcus fick endast speltid i sex av höstens matcher med Nordsjälland och i TFF räknar han med betydligt mer:

- Ja, det hoppas jag ju och TFF har ju visat intresse under ganska lång tid, så det verkar väldigt hoppfullt.

Marcus fanns med i Alf Westerbergs tipselitgrupp i MFF och Alf informerar om Marcus som spelare:

- Marcus har väldigt goda redskap med sig. Fin tillslagsteknik, bra speluppfattning och ett väldigt kliv i steget. Han har väl haft en ganska tuff tid i Danmark men vi ser väldigt positivt på att få Marcus till oss. Han ger oss ytterligare flera valmöjligheter och en är att han ersätter Sundin. Även om han inte är exakt samma spelartyp. Vi kan också använda Marcus som både central mittfältare eller som forward.

Marcus Pode gjorde stor succé i MFF under speciellt 2006 och stod då för sex mål och lika många assist på de 20 matcher han spelade. Han slog sig i princip in i A-laget via fina inhopp i Champions Leaguekvalet men när Sören Åkeby kom som MFF-tränare - ja, då försvann också Marcus mer eller mindre ur A-lagsdiskussionen. Under sommaren 2007 skrev han därför kontrakt med FC Nordsjälland och som egentligen varade fram till sommaren 2011.

- Tanken är att jag börjar träna med TFF under fredagen och det ska bli härligt att få känna en nystart inför allsvenskan, avrundar Marcus.

Sigge Hansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons