Annons
Nyheter

Poängvissa supportrar

Malmö FF borta. Supporterklubben True Blues kraftsamlar inför det som kan bli årets skönaste bortaseger. "Jag är övertygad om att vi inte förlorar", säger Ulf Ekstrand inför Skånederbyt på Malmö Stadion.
Nyheter • Publicerad 25 augusti 2008
Ulf Ekstrand och Mårten Larsson hoppas på Trelleborgsinvasion till Malmö Stadion, och minst en TFF-poäng mot Malmö FF. Bild: Anette Sjöstrand
Ulf Ekstrand och Mårten Larsson hoppas på Trelleborgsinvasion till Malmö Stadion, och minst en TFF-poäng mot Malmö FF. Bild: Anette SjöstrandFoto: 

Två bussar ska komma lastade från Söderslätt till Malmö Stadion.

- Vi blir ett hundratal som åker organiserat och så lika många som kör själva. Vi blir väl en två, tre hundra trelleborgare, berättar Ulf Ekstrand, ordförande i True Blues.

Annons

När Ekstrand talar om att inte förlora menar han förstås matchen på planen. När det gäller kampen på läktaren är TFF-supportrarna vana vid att vara i kraftigt numerärt underläge. Medlemsantalet i True Blues ligger på 150. MFF Support har över 4 000 medlemmar.

- Det där är vi vana vid, det är som det är, men vi visst borde vi vara fler medlemmar, säger Mårten Larsson, kassör i True Blues.

- Alla som går på Vångavallen har ju egentligen anledning att vara medlem. Folk uppskattar att vi finns, men när det gäller att bli medlem är stopp, säger Mårten Larsson.

- Det som retar en är att det finns många MFF:are som borde vara TFF:are i stan. Jag kan förstå det om man är född i Malmö, men det är det många som inte är, menar Ulf Ekstrand.

Medgångssupportrar gör sig å andra sidan icke besvär.

TFF-supportrarna Ulf Ekstrand och Mårten Larsson drömmer inga stora drömmar om sitt lag.

- Det hade ju varit roligt om vi kommit sexa något år, säger Ulf Ekstrand.

Vad tycker ni om säsongen så här långt?

Ulf: - Som förväntat. Jag har tippat placering nio till elva. Men det skulle varit fler poäng i förhållande till spelet.

Hur går det i kväll?

Annons

Ulf: - En hundralapp på 1-1, det känns så. Jag är övertygad om att vi inte förlorar... En halvdan match och så ett kryss. TFF behöver inte föra matchen.

Mårten: - Det blev 0-0 förra året. Det kan bli samma sak i år. Hoppas vi inte förlorar, det är det viktigaste.

Nyckeln till att ta poäng?

Ulf: - Att stå emot anstormningen i början.

Mårten: - Bakåt är Malmö inget märkvärdigt lag, målvakten är osäker.

Bästa derbyminnet?

Båda: - 99. Det slår ut allt.

Ulf: - Vi är bönderna, de är världsstjärnor. Vi vann med 2-1 borta, de åkte ur och vi satte sista spiken.

Mårten: - Det är väl lite därför man håller på TFF, för att man älskar att förstöra för andra.

Björn Gustavsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons