Annons
Nyheter

Pappa Andersson redo för ansvar

Nybliven pappa. Och 30-åring. Det ska göra Magnus Andersson bättre även på fotbollsplanen.
Nyheter • Publicerad 16 maj 2011
Foto: Tom Wall

I måndags blev Magnus Andersson och hans Anni föräldrar till en liten pojke.

– Varje dag är helt fantastisk med pojken. Jag kan titta hur länge som helst på hans grimaser och miner, säger en stolt Magnus Andersson.

Annons

TFF-mittfältaren är nu en av fem i laget som är pappor.

– Nu kan man inte tänka så mycket på sig själv längre, ler Magnus Andersson.

– Det är roligt när man kommer hem och det är lättare att koppla bort fotbollen nu, nu finns det andra prioriteringar.

Han tror att lyckokänslan även kommer att smitta av sig på fotbollsplanen.

– Det är när jag inte tänker så mycket som jag är som bäst, när jag är inne i flytet gör jag saker och ting automatiskt, förklarar Andersson som tagit ett steg in i vuxenvärlden på riktigt.

För han fyllde dessutom 30 år 27 april.

– Jag kanske får börja ta lite mer ansvar nu, skrattar han.

Men mitt i denna privata lyckoperiod har han blivit petad ur TFF:s startelva. I förra allsvenska matchen mot Mjällby fick han ta plats på bänken.

– Det är alltid tråkigt att sitta på bänken, men jag får acceptera det för vi har många bra spelare och det är tuff konkurrens i laget.

I torsdagens cupseger mot Trollhättan fick han ledigt eftersom han inte hade sovit så mycket på några dagar i samband med födseln.

Annons

Ikväll väntar Elfsborg på Vångavallen. Då hoppas Magnus Andersson vara tillbaka i laget. Men det var inget han visste något om efter söndagens träning. I matchen mot Mjällby fick Ibrahim Koroma och Kristian Haynes spela som defensiva mittfältare istället för Magnus Andersson.

– Det är väldigt jämnt mellan de tre. Magnus är en av våra mest professionella spelare. Men ibland kommer man till en punkt där man måste välja. När det är hård konkurrens i laget vill jag se signaler från spelarna, att de visar att de vill vara med, säger TFF-tränaren Tom Prahl.

Till måndagens match mot Elfsborg är det osäkert om Marcus Pode kan spela. Kan inte han spela ökar Magnus Anderssons chanser, om Prahl då väljer att flytta fram Kristian Haynes på den offensiva mittfältsplatsen.

– Jag tycker att det har gått hyfsat för mig denna säsong, jag har inte fått igång spelet riktigt, liksom laget. Men vi har inte fått igång passningsspelet ordentligt. Men nu blir planerna bättre och då är det lättare att få precision i passningarna. Men det är starkt av oss att ta poäng fast spelet krampar, säger Magnus Andersson.

Han tror att Elfsborg blir en tuff uppgift ikväll.

– Det är ett bra lag med ett bra grundspel. Det gäller att vi får igång vårat eget passningsspel och presspelet så att vi kommer tätt inpå dem.

Om det ska fungera har Magnus Andersson en viktig roll. Och det ansvaret vill den nyblivne pappan gärna ta, om han får chansen.

Martin Falkenby
Jonas Jakobsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons