Annons
Nyheter

Ordförande höll brandtal för laget

I tisdags höll TFF:s ord­förande Per-Anders Abrahamsson ett brandtal för spelartruppen.
Nyheter • Publicerad 19 maj 2012

– Det är en sak styrelsen kan göra för att svetsa samman TFF-familjen. Bland annat vädjade jag till spelarnas yrkesstolthet, säger Per-Anders Abrahamsson.

TFF ligger trea från slutet med fem poäng efter sju omgångar i superettan. En sådan start hade ingen räknat med, speciellt inte då favoritskapet lades på söderslättarnas axlar.

Annons

– Ingen kan väl vara nöjd med en sådan start, men det finns ljus i tunneln. Vi har en bra stämning och spelet mot Brage var mycket bra. Det var stundtals gamla TFF med bra lagspel och tempot uppskruvat till allsvensk nivå. Men, så klart, vi måste få in bollen, säger Per-Anders Abrahamsson.

TFF-hövdingen borde veta. Under sina 35 år i klubben har han varit med om både uppgång och fall.

– Senast vi hade en sådan här dålig start var 2002 och då höll vi på att trilla ur. Men vi redde upp det.

Då, 2002, hade TFF sju poäng efter sju omgångar och hade också åkt ur allsvenskan säsongen före. Läget är alltså etter värre nu.

– Många lag är ute efter vår skalp, de ”krigar tills de dör” och det måste vi inse.

Vad kan styrelsen göra?

– Jag var nere på träningen och höll ett brandtal eller en dialog om du vill kalla det så. Jag betonade att som proffs måste spelarna ha yrkesstolthet och känna blodsmak i munnen. Jag poängterade att vi inte kan älta alla skador för det har alla lag, utan att vi måste se framåt. Och efter matchen mot Brage kände jag igen gamla TFF. Så bra har vi inte spelat sedan tidigt på hösten 2011 även om vi har en bit kvar i boxen.

Vad kan ni mer göra?

– Ha täta samtal med spelarrådet, ja alla i klubben. Det är en mental bit vi kan hjälpa till med, att få en bra anda i TFF-familjen. Hälften av truppen har tidigare år haft hjälp av mental träning, men resultatet har varit si och så. Nu ska vi få alla att känna sig som TFF – kämpaglöd, laganda och kamratskap.

I dagens match mot Varberg så är tränaren Alf Westerberg ännu sjukskriven så Hannu Sirviö tar fortsatt hand om coachningen.

Annons

– Vi har haft bra fart på träningarna även nu när Alf varit borta, poängterar Abrahamsson.

Har ni någon back up-plan om det tar lång tid innan Alf Westerberg är tillbaka?

– Sådana planer finns alltid, det gäller också ordföranden. Alf han kommer tillbaka, men vi kan inte säga exakt när.

Det har figurerat rykten om att Jonas Thern skulle vara aktuell som tränare för TFF, men dessa avfärdas helt av Abrahamsson.

– Skriv istället att jag jagar José Mourinho. Skämt åsido, det är sanslöst. Kanske har ryktet uppkommit genom att Jonas och Rune Andersson är travintresserade och setts på Jägersro tillsammans, vad vet jag?

Hur viktigt är en seger mot Varberg?

– Det är ingen vinna-eller-försvinna-match. Varberg är inget dåligt lag och ska absolut inte underskattas.

Vill du kalla det kris i TFF?

– Absolut inte. Se på Hammarby som harvat runt i superettan ett par år nu och höll på att trilla ur i fjol. Får vi en kontinuitet i backlinjen och Fredrik Jensen i slag igen reder vi ut detta. Och senast gjorde ju Thiago succé, så vi har spelare som är bra nog.

Martin Falkenby
Tomas Johansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons