Annons
Nyheter

Nylund tar nya tag

Förra året fick han delvis nöta bänk. I år har han inte varit i närheten av Prahls avbytarbås. Efter sammanlagt 360 minuter på fyra matcher ser det ljust ut för TFF:s vänsterback. "Det känns som att det blir ett bra år i år", säger Mattias Nylund.
Nyheter • Publicerad 27 februari 2009
Det ser ljust ut för TFF:s vänsterback Mattias Nylund. Bild: Claes Nyberg
Det ser ljust ut för TFF:s vänsterback Mattias Nylund. Bild: Claes NybergFoto: 

Fyra 90 minutersmatcher av fyra möjliga. Mattias Nylund har fått en stark start på försäsongen. På lördagen är han än en gång med i TFF:s startelva.

- Det är längesen det har känts så här bra i kroppen. Jag känner mig pigg och fräsch, det känns väldigt positivt, säger han.

Annons

Uppladdningen gjorde Mattias Nylund, 28, i simbassängen. Någon skaderehabilitering var det dock inte tal om.

- Nej då, jag är lite sliten i kroppen bara.

Men TFF:s vänsterback klagar inte på matchningen. Efter en svajig fjolårssäsong med 12 matcher från start och tre inhopp hoppas Nylund på mer allsvensk speltid i år.Men när det gäller frågan om hans spelchanserna är han försiktig.

- Jag vet faktiskt inte, jag har hållit mig skadefri och det ser bra ut men det är tränaren som bestämmer, säger han.

Född i Sundsvall med Söråkers FF som moderklubb, kom Mattias Nylund till Trelleborg från norska Ålesund inför förra säsongen. Övergången blev Nylunds nionde klubbyte i karriären.

Förväntningarna var stora på Mattias när han kom till Trelleborg. Förväntningar han hade svårt att uppfylla trots både A- P- och J- landskamper i baggaget.

- Dels så var jag skadad från och till och sedan gick laget bra när jag inte spelade och då är det svårare att slå sig in. Jag kan förstå att det känns onödigt att ändra i laget då.

Tom Prahl har gett Nylund rikligt med speltid i år och menar på att han utvecklat sitt spel sedan förra säsongen.

- Mattias har först och främst blivit tuffare, säger Prahl.

Något Nylund dock ställer sig tveksam till.

Annons

- Ja, det kan så klart stämma, men egentligen är jag ganska känd för att ha en tuff spelstil. Men sedan min korsbandskada så kan jag ha blivit lite segare omedvetet, säger han.

Vad har du för personliga målsättning med året?

- Jag vill slippa skador, få speltid, utvecklas och bli bättre. Jag hoppas att goda prestationer från min sida kan hjälpa laget och att jag tillför något.

Är ni ett bättre lag nu om du jämför med samma tid förra året?

- Kanske, vi är mer samspelta och spelet har fungerat lite bättre.

Dan Jonsson och Nicolinn Nilsson
Dan Jonsson Nicolinn Nilsson Trelleborg
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons