Annons
Nyheter

Nykomlingsfrossa på Vångavallen

Nykomlingar på Vångavallen. Då verkar TFF drabbas av prestationsångest.
Nyheter • Publicerad 26 maj 2011
Syrianskas Isa Demir mot TFF:s Joakim Nilsson under torsdagens allsvenska fotbollsmatch mellan Trelleborgs FF och Syrianska FC på Vångavallen.
Syrianskas Isa Demir mot TFF:s Joakim Nilsson under torsdagens allsvenska fotbollsmatch mellan Trelleborgs FF och Syrianska FC på Vångavallen.Foto: 
Foto: 

– Så fort vi tryck på oss att vinna klarar vi inte av det, säger lagkaptenen Kristian Haynes besviket efter 0–1 (0–1) mot Syrianska.

TFF föll mot IFK Norrköping i våras med 1–2. Och när fjolårets nykomling Åtvidaberg gästade Vångavallen för ett år sedan blev det 0–3. När årets andra nykomling Syrianska gästade Trelleborg i ett läge när TFF hade sex raka utan förlust, då stämde inte spelet. Inte alls.

Annons

– En blek insats. Vi hade dålig fart och vinner inte mycket bollar. Jag vet inte vad som är felet, motivationen kan det inte vara fel på när vi har chans att blanda oss i toppen, säger mittfältaren Kristian Haynes.

Det var deppigt i TFF:s omklädningsrum efter matchen. Inte så konstigt. Ska man hårddra det hade TFF inte en enda kvalificerad målchans på hela matchen.

– Inför andra sa vi att vi skulle sätta bättre tryck på dem när vi fick medvind. Men det saknades energi. Det är för dåligt, konstaterar Haynes.

TFF-tränaren Tom Prahl kallade det för blodfattigt, tamt och ett allmänt mellanmjölksläge.

– Vi var inte riktigt nära. Vi måste ha bättre kvalité i ett antal tekniska utföranden, säger Prahl.

Varför har ni svårt mot nykomlingar?

– Vi ska kunna driva spelet bättre mot lågt stående motståndare, men idag har vi inte kraften och beslutsamheten. Vi måste få fart på bollen, komma runt dem och vara aggressiva för att ta tillbaka bollen, säger Tom Prahl.

– Vi underskattar dem inte. Men vi var inte där i presspelet och var inte tillräckligt aggressiva för att vinna tillbaka bollarna och vi slarvar med inläggen och sista passningen funkade inte. Det är svårt att sätta fingret på vad det beror på, säger mittbacken Thommie Persson.

TFF fick jobba i uppförsbacke efter att Dinko Felic sköt in 0–1 i den 21:a minuten. Syrianskas försvarare Ivan Ristic slog en lång boll från mittplan vilket blev en perfekt lyra för den 198 centimeter långe Felic som fick stå bakom Thommie Persson inne i straffområdet och han kunde skjuta in bollen bredvid målvakten Viktor Noring.

– Det var en enkel boll som kom in men vinden tog den och den gick över mig. Det är för dåligt, han ska inte få ta ner den där, säger Persson.

Annons

– Vi visste att Felic är stark i luften. Vi sa att vi skulle falla istället för att gå in i duell med honom. Vi kan inte vinna den duellen vid målet och han var felvänd, säger Tom Prahl besviket om målet.

Efter målet kunde Syrianska kontrollera matchen och tack vare Viktor Noring blev det "bara" 0–1.

Nu tappade TFF chansen att komma ikapp topplagen.

Och som Tom Prahl konstaterade.

– Det är bara på skiten igen.

Maria Sällberg
Jonas Jakobsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons