Nyheter

Nyförvärv gjorde entré

Bröderna Jovanovic kunde ha fått ett varmare mottagande i Trelleborg. Vinden låg på. Solen var endast stundtals synlig. "Det här var kul", säger dock Daniel Jovanovic.
Nyheter • Publicerad 7 november 2008
Daniel Jovanovic under första träningspasset med nya klubben TFF. "Jag är ytter, spelar ingen roll vilken kant", säger Daniel som tillsammans med broder Zoran anslutit från IFK Malmö. Bild: Claes Nyberg
Daniel Jovanovic under första träningspasset med nya klubben TFF. "Jag är ytter, spelar ingen roll vilken kant", säger Daniel som tillsammans med broder Zoran anslutit från IFK Malmö. Bild: Claes NybergFoto: 

Två dagar efter giftermålet mellan Malmö FF och IFK Malmö gjorde två IFK-söner första träningspasset i Trelleborg.

- Det var tungt att lämna klubben som jag kom till när jag var fem år. Jag kommer alltid ha ett gult hjärta, säger 20-årige Daniel Jovanovic.

Han är positivt inställd på samarbetet Malmöklubbarna emellan, men ser nu fram emot en framgångsrik tid i Trelleborg, en framtid som började på torsdagen.

- Skönt att vara här. Jag har haft för lång ledighet, nästan tre veckor. Både Zoran och jag har varit förkylda och den sitter fortfarande i, säger Daniel Jovanovic efter träningspasset i på Östervångsstadion.

Förrförra året genomförde han några provträningar med Malmö FF så han har spelat med allsvenska spelare förr. Men steget från division ett och IFK Malmö är stort. - Skillnaden är att spelet är snabbare och tempot högre. Spelarna är så mycket bättre, tycker Daniel Jovanovic som redan fattat tycke för sina nya lagkamrater.

- Än så länge är de jäkligt trevliga, ett bra gäng. Zoran och jag kommer väl hänga ihop en del, vi har alltid hängt ihop och det blir nog så här också.

Daniel Jovanovic ropar på sin två år äldre bror och frågar efter sin vattenflaska.

- Jag glömde den vid planen, är inte van vid egen vattenflaska, säger Daniel som strax efter får ta emot flaskan av Fredrik Fritz Persson. På träningen tog Daniel Jovanovic position som högermittfältare. Broder Zoran var forward.

Tom Prahl gillade vad han fick se.

- Två väldigt talangfulla spelare med bra touch och enormt bra fötter. De har en väldig precision i sin sparkteknik, säger TFF-tränaren som har förväntningar på nyförvärven.

- De är inte färdiga taktiskt och där kommer de ha en viss inlärningsperiod. Men det skulle överraska mig om inte det här blir bra.

Daniel Jovanovic hoppas att vinterträningen ska göra gott.

- Det är det jag siktar på först och främst; en riktigt bra vinterträning. Sedan siktar jag på att ta en plats i startelvan till nästa säsong.

Martin Falkenby
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.