Annons
Nyheter

Nyckelspelare stannar

Magnus Andersson har varit ryktenas man den senaste veckan. Kalmar FF har varit en av klubbarna som visat intresse. Nu kan TA-sporten avslöja att Magnus Andersson stannar i TFF – till Tom Prahls stora glädje. ”Det är en fantastiskt rolig present”, säger TFF-tränaren.
Nyheter • Publicerad 8 juli 2009
Foto: 
Magnus Andersson stannar i TFF.
Magnus Andersson stannar i TFF.Foto: 

TRELLEBORG. Med elva utgående kontrakt har TFF:s klubbdirektör Lasse Larsson en hel del att stå i. Han för en ständig dialog med Tom Prahl och Alf Westerberg om vilka spelare klubben vill behålla och gör därefter sitt bästa för få en överenskommelse till stånd. Efter gårdagens träning kom därför ett positivt besked.

– Jag har frågat Magnus Andersson om vi är i hamn och han säger att det bara är detaljer kvar, säger Lasse Larsson.

Annons

Något Magnus Andersson bekräftar.

– Det blir TFF för min del. Jag trivs bra här nere och min flickvän trivs bra på sitt jobb och vill inte ge upp det. Jag känner att jag inte är klar i Trelleborg, säger Andersson.

Det nya kontraktet kommer troligtvis att sträcka sig över tre år och skrivas på i veckan.

– Det är en fantastiskt rolig present om vi får behålla honom. Vi kan bygga spelet runt honom och det är positivt för klubben att han vill stanna kvar när bra klubbar rycker i honom, säger Tom Prahl.

En annan nyckelspelare som Tom Prahl gärna vill behålla är Dennis Melander. Förhandlingar pågår också mellan Melander och TFF men i nuläget är ingenting klart. Parterna har förhandlat sedan i vintras men har ännu inte kommit överens om Melanders lön.

– Jag tycker att jag ligger för lågt i nuläget och jag har sagt till Trelleborg att jag inte vill bli åsidosatt. Man har ett hum om vad de andra har för löner och om man spelar alla matcher och är lagkapten så vill man vara med där uppe, säger Melander och tillägger:

–  Även om Trelleborg inte har några monstersummor så är det en principsak.

Parterna börjar dock närma sig en lösning och mycket talar för att även Melander snart är klar för ytterligare säsonger med TFF.

–  Jag har lämnat två varianter på kontrakt till TFF, ett prestationsbaserat och ett för framtiden och vi är inte alldeles jättelångt ifrån varandra, säger Melander.

Även korsbandsskadade Jonas Bjurström tillhör spelarna som TFF gärna vill förlänga med. För resterande TFF:are med utgående kontrakt är framtiden oviss.

– Jag tror vi förlänger med kanske fem eller sex spelare, säger Lasse Larsson.

Nicolinn Nilsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons