Annons
Nyheter

Nya skador för brydd Westerberg

TFF har plötsligt ett akut skadeläge. Framför allt på backsidan. Det kan innebära att klubben tvingas avstå från offensiva förstärkningar.
Nyheter • Publicerad 2 mars 2012

– Inte i något tidigare skede har jag tänkt att vi skulle behöva ta in någon försvarare, säger tränaren Alf Westerberg.

För drygt två veckor sedan var TFF ett skadefritt lag.

Annons

På torsdagen var läget ett helt annat. Dennis Melander, Yousef Fakhro, Andreas Grahm, Peter Abelsson, Kristian Haynes, Thiago är alla skadade. Dessutom tvingades Tuomo Turunen lämna torsdagspasset med en knäskada.

– Det är en förbannelse, säger mittbacken som fick bollen på foten när han täckte ett skott med benet i luften och vred knät illa.

Förmodligen handlar det om en utgjutning av inre ledbandet. Hur allvarlig skadan är kommer besked om de närmaste dagarna. Men allt från en knapp vecka till – om det vill säg riktigt illa – två månader löd den första tidiga prognosen.

– Turunen har egentlige inte råd att vara borta alls, säger Alf Westerberg.

Turunen har varit utanför fotbollsplanen i nära fyra månader. Skadan kom efter endast två fullt genomförda fotbollspass.

– Typiskt nu när höften känns bra. Jag hoppas det inte är så allvarligt, säger mittbacken.

Alf Westerberg är bekymrad, särskilt över Turunens skada, men också över den totala skadebilden. Vissa skador är av lättare art, men Melanders ljumskar, Abelssons rygg och Turunens senaste skada oroar.

– Skador kommer aldrig lägligt men det är nu vi ska forma något som ska bära oss under säsongen. Det är klart att jag är brydd. Men vi tar inga risker, det viktiga är att de bli kvitt skadorna. Tyvärr har vi en ökad sårbarhet i och med att vi har en liten trupp.

Tränaren har talat om att förstärka offensiven. Den önskan kan nu komma att förändras.

– Vi får se här i mars hur läget med vår backlinje utvecklar sig. Vi måste ju klara oss i några månader med det vi har.

Annons

Finns det någon förklaring till alla skador?

– Nej. Vi måste ju träna och är så noggranna vi kan vara med belastningsnivåer och möjlighet till återhämtning. Jag har inget svar.

Kan byte av underlag vara en förklaring?

– Visst tog vi stryk av matchen mot Halmstad, men det var ingen asfaltsplan vi spelade på. Sant är att Peters rygg inte höll och det illustrerar en viss sårbarhet.

Under veckan har Dardan Mustafa övertygat alltmer. Men om TFF kan lösa forwarden från Lund är för tidigt att säga.

– Jag vet inte om vi har möjlighet, men det är definitivt en intressant spelare, säger Alf Westerberg.

Finns det anledning att ta hit en spelare om ni inte kan lösa honom?

– Vi ser det som en inventering. Det är utmärkt att se honom i vår miljö. Om vi inte kan ta honom nu så kanske det går senare.

Martin Falkenby
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons