Annons
Nyheter

Ny förlust för TFF

Tredje målet på fyra matcher. Men Kristian Haynes blev inte matchhjälte den här gången heller.
TFF föll med 1–3 (0–1) mot Halmstads BK på Örjans vall.
Nyheter • Publicerad 30 april 2012
Ny förlust för TFF.
Ny förlust för TFF.Foto: 

– Vi måste vara rakare i vårt spel, säger lagets ende målskytt den här säsongen.

Det var ett möte mellan två lag med färska allsvenska meriter. Halmstad, något av en slagpåse i förra årets allsvenska, mot TFF som var elva poäng bättre på nedflyttningsplatsen ovanför.

Annons

Medan Trelleborgs stomme är kvar har Halmstad byggt nytt. På måndagskvällen fick HBK betalt för sitt resliga nybygge.

1–0 av Johnny Lundberg på nick efter hörna i mitten av första halvlek och 2–0 på nick av Mikael Boman efter hörna strax efter paus.

Särskilt det andra målet såg märkligt ut då Boman helt ostörd fick gå upp och nicka in bollen via ribban.

– Vi hade bra bevakning på tre av deras nickstarkaste spelare. Han (Boman) var den fjärde. Tyvärr saknade vi våra bästa huvudspelare, säger Kristian Haynes och räknar upp Yousef Fakhro, Fredrik Jensen och Yousef Fakhro.

– Vi räcker inte till mot Halmstads batteri i luften. Målet kom från en yta som är oskyddad, men det är nio meter ut och det krävs en bra träff för att göra mål, tyvärr fick han det, säger tränaren Alf Westerberg.

Spelmässigt var TFF bra med i början av matchen. Magnus Andersson missade ett bra skottläge rakt framför mål och Andreas Grahm var hårfint offside två gånger om i rena frilägen.

När Grahm fälldes kvarten in i andra halvlek lyfte Kristian Haynes frisparken läckert i mål via stolpen. Reduceringen gav TFF luft under tyngda vingar.

– Vi fick självförtroende efter målet. Var rakare i vårt spel, tydligare och bättre. Vi borde vara där redan från början, men fotboll är ett mentalt spel. Halmstad blev oroliga när vi fick vårt mål, säger Haynes.

Ett bra kontringsläge slarvades bort. Kort därpå utökade Halmstad ledningen.

Därmed står TFF kvar på den poäng som bärgades mot Ängelholm i premiären.

Annons

– Vi hade behövt en riktigt bra start med tanke på vad som hände förra säsongen. Tyvärr har vi med oss den ryggsäcken. Det är samma visa igen.

Vi kom ändå väl förberedda till den här säsongen. Tyvärr är vårt eget spel problemet, säger Kristian Haynes.

TFF kom till Örjans vall med en diamantformad 4-4-2-uppställning. Haynes tror att det kan vara en väg mot en snar seger.

– Med fyra mittfältare får vi fler uppspelslägen från backlinjen. Vi blir mer kompakta och det handlar nu om att få trygghet och att vi känner oss bekväma. När vi hittar drivet i spelet igen kan vi skifta tillbaka, säger Haynes.

– Jag tvivlar inte på vår kapacitet. Det gäller att öka närvaron i det vi gör. Vi har sett att vi kan när vi får ett mål med oss, den känslan av att bara köra måste vi ha med från början.

Det stora problemet är skadorna i backlinjen och alla förändringar i försvarsuppställningen. Mot Halmstad tvingade Tobias Mattsson utgå efter paus.

Samtidigt händer förvånansvärt lite på offensiv planhalva.

– Vi skapar ingenting. Vi måste vara rakare i vårt spel. Jag tror det har med självförtroende att göra. Halmstads forwards gick rakt på mål, det kan vi lära oss av, säger Haynes.

Tuomo Turunen var bäste back och fick slita hårt när hemmalaget satte tryck.

– Det var en tuff match för oss försvarare. Halmstad var bra i boxen, deras anfallare jobbade bra och tog mycket löpningar.

Annons

Är superettan tuffare än du trodde?

– Det är mer fysiskt. I allsvenskan är spelarna mer taktiska och tekniska. Men vi måste ta tre poäng mot Umeå.

Kristian Haynes håller med.

– Vi vet att det blir tuffare att resa sig ju längre det dröjer innan första segern kommer.

Maria Sällberg
Martin Falkenby
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons