Annons
Nyheter

Nu är TFF borta även hemma

1–2 (1–0) hemma mot AIK innebar femte raka förlusten och att notoriskt hemmastarka TFF bara vunnit två av sju hemmamatcher denna säsong. Dessutom är laget nu under nedflyttningsstrecket.
Nyheter • Publicerad 26 juni 2011
Foto: 
Foto: 

TFF har sjunkit rejält i allsvenskan. Laget har bara tagit en poäng på de sex senaste matcherna och har inte vunnit sedan 16 maj.

– Det är jobbigt just nu. Vi blir för tama i andra halvlek och är för avvaktande, sa TFF-mittbacken Peter Abelsson efter att 1–0 i halvtid förvandlats till 1–2 efter 90 minuter.

Annons

Laget hade bara tre dagar på sig att smälta 3–7-chocken på Olympia mot Helsingborg i torsdags.

Och det började bra. Ibrahim Koroma nickade in ett långt inkast från Fredrik Jensen i den 24:e minuten och TFF som hade släppt in femton mål på de tre senaste matcherna lyckades hålla nollan i första halvlek.

Men i andra halvlek var laget passivt och AIK lyckades vända. Två inlägg av Martin Mutumba låg bakom AIK:s båda mål.

– AIK och Mutumba tilläts slå alldeles för många inlägg, vi måste kliva på och få stopp på de inläggen, konstaterade TFF:s assisterande tränare Alf Westerberg.

Han var även irriterad på situationen som föregick AIK:s 1-2-mål.

– Vi sa att vi inte skulle kommentera det, men jag kan inte hålla mig, vid det andra målet är det en solklar hands, men domslut emot sig hör väl till situationen när man är i den sitsen vi är i, sa Alf Westerberg och syftade på att Martin Mutumba tog med sig bollen med handen innan han slog inlägget som Teteh Bangua nickade in.

TFF har bara vunnit två hemmamatcher denna säsong och förlorat fem (inklusive MFF-matchen som spelades i Malmö). Det har inte laget gjort sedan 2007 då TFF förlorade fem hemmamatcher på hela säsongen.

– Tidigare har vi haft ett enormt självförtroende hemma, det har vi inte nu. Det blir så när vi fått några förluster på raken. När de fick sitt mål tidigt i andra har vi inte energi att komma tillbaka, sa Peter Abelsson.

– Den senaste perioden har vi förlorat vinnarkänslan. Innan har vi känt att det är vår borg, vi har inte behövt fundera utan vågat kliva på med automatik, det kan vi inte utnyttja för tillfället, sa Alf Westerberg.

TFF får nu hoppas på att det blir en repris av förra årets säsong. Då låg TFF sist under sommaren men en formidabel höstsäsong tog laget till femte plats. För nu ligger laget risigt till.

Annons

– Det är svårt att sätta fingret på vad det är, men vi har förlorat vår förmåga att kunna driva spelet, vi skapar målchanser men vi etablerar inte trycket. Men vi tar med oss stridsviljan och arbetsmoralen killarna visar upp idag, för nu finns det ingen genväg för att få tillbaka självkänslan, sa Westerberg.

– Nu gäller det att inte titta på tabellen. Vi måste få upp humöret och se till att det blir glädje i laget igen. Det sitter i huvudet lite, det gäller att få hela alla i laget att tro på det vi gör, sa en mycket nedstämd Peter Abelsson.

Taner Caliskan
Jonas Jakobsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons