Annons
Nyheter

Nu är han tillbaka på önskepositionen

Vikariatet som högerback är över för den här gången. Inför Skånederbyt mot Helsingborg är Thommie Persson tillbaka som mittback.
– Det är där jag känner mig hemma, säger Thommie Persson.
Nyheter • Publicerad 23 juni 2011
Thommie Persson.Foto: Claes Nyberg

I de fyra matcher som TFF släppt in fyra mål den här säsongen är Thommie Persson den ende som spelat i försvarslinjen i samtliga.

– Det är hela laget som försvarar, men det är klart att det inte är en bra känsla att släppa in så många mål. Det är för jäkligt när vi släpper in ett.

Annons

Tar det hårt att släppa in så många mål?

– Det är en betydligt bättre känsla när vi håller tätt. Men det är bara att släppa det och sikta framåt. Vi vill alla revanschera oss.

Mot Örebro och Häcken var Persson högerback.

– Det är en omställning att spela ytterback. På kanten är det annorlunda löpvägar och en annan sorts försvarsspel. Det är mer man mot man-dueller. Som mittback handlar det mer om duellspel och att ligga rätt i positionen.

Thommie Persson ser nu fram emot möjligheten att spela till sig en ordinarie mittbacksplats.

– Jag har vant mig vid att spela mittback, det är där jag känner mig hemma. Jag trivs bra att spela bredvid ”Muki” (Tuomo Turunen). Han är lugn och trygg och vi fungerar bra ihop.

I kvällens match mot serieledaren Helsingborg på Olympia ställs TFF-försvaret mot namnkunniga toppduon Alexander Gerndt och Rasmus Jönsson.

– Det är bra anfallare helt klart. Men jag tror att vi har en bra chans till att göra en bra match.

– Vi har haft en downperiod där vi gjort för mycket misstag och inte riktigt hittat rätt i presspelet, men nu känns det som att vi är på gång.

– Vi är fokuserade på att få försvarsspelet att sitta.

Louise Löfgren
Martin Falkenby
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons