Nyheter

Noring till U21-landslaget

Framgångarna avlöser varandra för TFF:s unga målvaktsetta Viktor Noring. I måndags kom femte nollan för säsongen – direkt efteråt kom ett efterlängtat besked från U21-landslagets förbundskapten.
Nyheter • Publicerad 4 augusti 2009
Foto: 
Foto: 
Foto: 

Viktor Noring får plats i U21-träningslandskampen mot Danmark.

– Det är roligt och något jag sett fram emot hela våren. Det innebär ju nya utmaningar, säger 18-åringen till TA.

U21-truppen mot Danmark den 12 augusti offentliggjordes först på tisdagen. Men Viktor Noring beskedet fick beskedet av Jörgen Lennartsson redan efter TFF:s bortavinst mot Gais i måndags kväll.

– Lennartsson har sett mig på plats i bortamatcherna mot både IFK Göteborg och Gais och säger att det har sett bra ut. Det är redan klart att jag och Kristoffer (Brommapojkarnas Kristoffer Nordfeldt) kommer att få stå varsin halvlek mot Danmark.

Nollan mot Gais var kanske pricken över i:et?

– Ja, kanske. Han (Jörgen Lennartsson) sa att jag gjorde en bra match i alla fall.

Vad blir nästa mål efter att U21-debuten är avklarad?

– Att försöka bli ordinarie i U21-landslaget. Det är två kvalmatcher till nästa U21-EM i höst och det är bara att hoppas att man kommer med.

Johan Dahlin och Pär Hansson, som båda var målvakter i U21-EM-truppen denna sommar, blir för gamla för U21-landslaget nästa gång det är mästerskapsslutspel. Det är största anledningen till att Noring, som själv snart blir för gammal för P19-landslaget, får chansen.

Filip Magnusson
FILIP MAGNUSSON
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.