Annons
Nyheter

Noring – skadad succémålvakt

Skador och sjukdomar fortsätter att gäcka TFF. Målvakten Viktor Noring störs av en magmuskelskada och är ett av flera frågetecken inför matchen mot Örgryte på fredag.
Nyheter • Publicerad 27 april 2009
Viktor Noring. Foto: Björn Gustavsson/Arkiv 2009
Viktor Noring. Foto: Björn Gustavsson/Arkiv 2009Foto: 

Torsdagens träning avgör om det blir spel eller inte.

18-årige Viktor Noring har inlett storstilat i allsvenskan. Fantastiska parader, tre insläppta mål på fem matcher och han har hållit nollan två gånger. Men de senaste veckorna har han störts av en magmuskelskada.

Annons

– Det är en inflammation i nedre delen av buken. Jag har käkat tabletter och då har det inte känts så mycket, men mot Häcken senast tyckte jag det kändes lite mer. Det hugger till när jag sparkar, berättar Viktor Noring som efter matchen på Hisingen enbart kört rehabträning.

I dag gör han sitt första fotbollspass på över en vecka. Känslan där avgör om det blir spel på fredag.

– Just nu vet jag inte hur det blir. Om jag inte kan spela blir jag förstås besviken. Det har gått så bra nu och man vill ju spela, säger han.

Torsdagens träning blir avgörande när det gäller flera spelares medverkan.

Thommie Persson och Max Fuxberg har varit sjuka och lär inte vara aktuella för match på fredag.

Dennis Melander har haft problem med ett fäste i ljumsken och har inte tränat fotboll i veckan.

– Jag testade i tisdags, men insåg snabbt att det inte var någon idé, säger högerbacken.

Magnus Andersson tränade båda passen under tisdagen, hans första fotbollspass på halvannan vecka. Även hans medverkan bestäms efter torsdagens träning.

En matchtät majmånad väntar med sju matcher på 30 dagar. Tränaren Tom Prahl konstaterar att TFF står vid ett vägskäl inför de två kommande hemmamatcherna (Örgryte och AIK).

– Tar vi lite poäng i de två matcherna blir vi där nere. Även om det kommer fler vägskäl längre fram är det viktigt att vi tar poäng nu, säger Tom Prahl.

Björn Gustavsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons