Annons
Nyheter

Noring årets nykomling

Hyllad som årets nykomling – då blev Viktor Noring blåst på effekten. ”Det stod i manualen att man skulle hålla tal så jag hade förberett ett men nu fick jag inte hålla det”, säger TFF:s målvaktsgigant.
Nyheter • Publicerad 9 november 2009
Foto: 
Viktor Noring, Trelleborg tilldelas priset "Årets Genombrott" vid Fotbollsgalan i Malmö Arena på måndagskvällen. Linnea Liljegärd, Kopparbergs/Göteborg fick priset för årets Genombrott.
Viktor Noring, Trelleborg tilldelas priset "Årets Genombrott" vid Fotbollsgalan i Malmö Arena på måndagskvällen. Linnea Liljegärd, Kopparbergs/Göteborg fick priset för årets Genombrott.Foto: 

MALMÖ. Med en klump i magen mottog Viktor Noring priset som årets nykomling. Han hade sitt tal nerstucket i fickan. Texten var utskriven på dator och talet väl formulerat.

– Jag har haft en klump i magen, som en kula, hela dagen. Man är ju inte van vid att hålla tal, säger Noring.

Annons

Klumpen i magen visade sig dock vara helt onödig. Istället för tal så blev Viktor Noring utfrågad av galans konferencier. Han fick svara på frågan om hur det kändes och vilka förebilder han har. Han svarade ”fantastiskt” på frågan om hur det kändes och Andreas Isaksson på frågan om sin förebild.

– Nu i efterhand var det nästan skönare med frågor. Det är jobbigt att hålla tal men man lär sig nog med åren. Men jag hade ju velat tacka en del personer som betytt mycket för mig.

När TA–sporten erbjöd sig att istället publicera Viktor Norings tacktal lös han därför upp.

– Vad kul att ni vill publicera det, då gör det inte så mycket att jag inte fick hålla det, säger han.

I tacktalet hyllas bland annat Janne Eriksson. TFF:s målvaktstränare som betytt mycket för Norings allsvenska succéstart.

– Janne är väldigt kunnig, det är ingen tillfällighet att han har tagit fram så pass bra målvakter.

TFF-målvakten vann priset som årets nykomling i konkurrens med Miiko Albornoz, Brommapojkarna, Michael Almebäck, Örebro SK och Pär Ericsson från Gais.

– Det var nog hugget som stycket men jag är glad att det blev jag som vann, säger Noring.

Enligt juryn var Noring helt okänd i fjol och nu etablerad i allsvenskan där han presterar ett sällsynt moget spel.

Noring gick upp på scenen med damallsvenskans genombrott Linnea Liljegärd från Kopparbergs/Göteborg. Priset tog han emot av Robert Prytz, guldbollenvinnare 1986 och ur högtalarna strömmade ”Tonight is gonna be the night”.

Annons

– Haha, det hörde jag inte, men ikväll är vår kväll, säger Noring glatt med sin ”glasboll” i näven. Någon större segerfest var det dock inte tal om.

– Nej, vi har U21-samling på onsdag så jag får vara lite professionell och smälta det här.

Vad siktar du på härnäst?

– Jag hoppas få göra debut i U21 på söndag, det hade satt pricken över i:et.

Vikarie Sporten
Nicolinn Nilsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons