Annons
Nyheter

Noring ännu skadad – nu vill TFF låna Kalmarmålvakt

TFF:s målvaktsfråga får sin lösning på lördag. Då testas Viktor Noring mellan stolparna. Annars blir det tredjemålvakten Calle Wachtmeister som gör allsvensk debut från start – om inte TFF lyckas låna in Zlatan Azinovic från Kalmar FF.
Nyheter • Publicerad 19 augusti 2011
Foto: Tomas Nyberg

På TFF:s torsdagsträning vaktades målen av Calle Wachtmeister och Filip Nilsson. Det kan också bli Wachtmeister och Nilsson, tredje- och fjärdemålvakten, som laget tar med sig till bortamatchen mot AIK på söndag.

Andremålvakten Fredrik Persson är indisponibel på grund av knäskada.

Annons

Förstemålvakten Viktor Noring löpte 40 minuter och körde enkla övningar utan full belastning.

– Det såg bra ut, men det verkliga testet kommer på träningen på lördag, berättar TFF:s sjukgymnast Peter Andersson.

I dag, fredag, är laget träningsfritt.

Noring drabbades av en bristning i framsida lår på lördagsträningen, spelade mot Helsingborg men tvingades utgå i paus.

Nu hålls tummarna för att han kan spela mot AIK på Råsunda. Samtidigt söker TFF av marknaden i jakt på nya målvakter.

– Det är inte så enkelt, särskilt när vi inte vet statusen på våra egna. Vi har granskat marknaden men det ser inte så lätt ut. Sen har vi tidsfaktorn också. Vi pratar och diskuterar hur vi ska göra, sa TFF-tränaren Tom Prahl till TA på torsdagsförmiddagen efter träningen.

Senare på torsdagskvällen uppgav Expressen att TFF har frågat Kalmar FF om att få låna 23-årige Zlatan Azinovic, just nu tredje målvakt i den allsvenska konkurrenten.

Att TFF hört sig för om Azinovic bekräftar Kalmars klubbdirektör Svante Samuelsson i tidningen, och att klubben nu kan tänka sig att låna ut målvakten.

– När vi fick frågan först så sa vi att det skulle bli svårt för honom att lämna, men nu när vi fått reda på mer detaljer från Trelleborg så ska vi se om vi kan hitta en lösning, säger Samuelsson.

TA har sökt inblandade personer i frågan men lyckades inte nå någon på torsdagskvällen.

Annons

TFF:s ordförande Per-Anders Abrahamsson sa i torsdagens TA att klubben söker efter en målvakt med tanke på att Viktor Noring och Fredrik Persson för tillfället är skadade.

Fram till något är klart får TFF hoppas på att Noring blir frisk.

En som inte kan spela mot AIK är mittbacken Thommie Persson som inte är återställd, en mindre blödning i höftböjaren håller honom borta från spel.

Tillgänglig för spel är däremot David Simbo, TFF:s nyförvärv från Motala. Mittbacken drog på sig ett rött kort i sin sista match för Motala och har redan stått över en match.

Svenska Fotbollförbundets disciplinnämnd beslutade på onsdagskvällen att inte förlänga avstängningen.

Martin Falkenby
Björn Gustavsson/Jonas Jakobsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons