Annons
Nyheter

Nervös Fritz höll nollan

Fredrik Persson började med att halka, men reste sig och höll nollan i sitt första A-lagsframträdande sedan maj 2007. TFF spelade oavgjort 1–1 (1–0) i träningsmatchen mot Gais i halländska Haverdal.
Nyheter • Publicerad 13 juni 2008

TFF-målvaktens comeback varade i 45 minuter. Det var bestämt på förhand att Johan Dahlin skulle stå i den andra halvleken.

- Jag är nöjd, jag gör några räddningar och inga stora tabbar, jag styrde backlinjen bra, gör bra förflyttningar och höll nollan, sammanfattade Fredrik Persson sin insats.

Annons

Efteråt stretchade han sitt korsbandsopererade knä extra nog.

- Jag har fått så kallat löparknä, det är en sena som inte dragit ut sig riktigt. Ganska vanligt när benet varit stilla under lång tid och man börja träna hårt. Det gör lite ont, men hindrar mig inte från att träna.

Assisterande tränaren Alf Westerberg gav gott comebackbetyg åt Fritz.

- Han hade lite problem med en boll när han halkade omkull i första minuten. Han var kanske aningen nervös, annars gör han en utmärkt halvlek. Han tar hand om de bollar han ska och får ett par tuffa skott på sig utifrån, säger Alf Westerberg som coachade laget när Tom Prahl befinner sig i EM-land. Själv säger Fritz att han inte bara var aningen nervös.

- Jag var hemskt nervös. Enda gången jag varit mer nervös tidigare var när jag skulle gifta mig.

- Det var ju så länge sedan man spelade A-lagsfotboll. Man undrade om man verkligen var i form, om man var tillräckligt hundraför att spela på den här nivån, i det här tempot.

- Men det var fruktansvärt roligt när nervositeten släppte. TFF ägde den första halvleken och tog också ledningen när Paulino Lopes Tavares spelade fram Andreas Drugge som vände sig loss och placerade bollen till höger om målvakten i den 32:a minuten.

- Första halvlek är jag riktigt nöjd med, då har vi ett varierat anfallsspel med bra fart, analyserade TFF:s assisterande Alf Westerberg.

I andra halvlek tog Gais över initiativet, dock utan att skapa många farliga chanser.

- På det hela taget såg det stabilt ut bakåt, det var viktigt att få se det eftersom vi vacklade lite där de sista seriematcherna.

Annons

Baklängesmålet kom med kvarten kvar när Gais ställde om snabbt efter att TFF lättvindigt tappat bollen på högerkanten.

18-årige Erik Gunnarsson A-lagsdebuterade för TFF när han ersatte Fredrik Jensen som forward sista kvarten.

- Erik är stark och håller fast bollen. Det var positivt att se tyckte Alf Westerberg.

Björn Gustavsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons