Annons
Nyheter

Möra TFF:are efter tunga träningar

Januari är som allra tuffast när det gäller förberedelserna inför den allsvenska starten. Med start den sjunde genomför Tom Prahl och Alf Westerberg 27 träningspass denna inledningsmånad. Sex lediga dagar finns för återhämtningen!
Nyheter • Publicerad 13 januari 2009

När det gäller målvaktstränaren Janne Ericssons uppstart, så inleder han i Thailand ytterligare någon vecka...

- Jag är i princip färdig med första steget i målvaktsutbildningen och därför har jag hand om träningen de första veckorna, informerar Fredrik Fritz Persson.

Annons

Fritz har därför för tillfället att träna både Viktor Noring och Carl Wachtmeister. Förutom sig själv då.

Vet du var du själv står i nuläget? Är det du som är förstemålvakten, eller...?

- Nej, jag vet väl inte riktigt var jag står - förutom att jag inte känner något av skadan. Hur tränarna tänker inför fortsättningen vet jag inte heller.

Tisdagsträningen var en ganska typisk januaridag på jobbet för TFF-arna. Det är inte som "förr" utan Tom & Alf utnyttjar verkligen varje tillfälle och på tisdagen var spelarna inte hemma förrän strax före klockan 19.

- Bedrövligt och nu missar man ju inte bara Sydnytt utan även halva Rapport, säger "materialaren" Jan Lagerborg när klockan är på väg att passera klockan sex.

Lagerborg hade att invänta svettiga träningskläder och innan han lämnar Vångavallen - ja, då är tvättmaskinerna på högsta varv.

Gårdagen inleddes med ett utomhuspass under en och en halv timme i Anderslöv under förmiddagen. Därefter fick var och en fixa lunchen, innan det senare var dags att bege sig till Skurup och inomhushallen där.

- Alla klär om sig i Skurup och så brukar Eva (Granqvist) och Alf och någon spelare köra hit om med tvätten och bollarna, förtydligar Lagerborg. I Skurupshallen var det minst lika tufft som utomhus i Anderslöv tidigare. Här blev det visserligen först träning med boll under dryga timmen men avslutningen med 45 minuters fys-pass tog musten ur de flesta.

Tom Prahl åkte raka vägen från Skurup hem till Malmö men Alf tog sig tid med en lägesrapport gällande några spelare:

Nye Marcus Falk-Olander:

Annons

- Man ser att han är välskolad och han kan säkert klara både en stopper- och en mittfältsroll.

Joakim Sjöhage:

- Han ser riktigt stark ut och är dessutom rejält snabb. Ett riktigt vasst nyförvärv!

Paulino Lopes Tavares:

- Han var inne i en mycket bra period under sommaren. Var bäste man på plan borta mot Gefle men dök sedan ganska rakt ned. Han jobbar på men är inte tillfreds med situationen.

Fisnik Shala:

- Fisnik klarar endast ett pass per dag ännu efter cortisonbehandlingen av ljumskarna tidigare. Håller sig dock i topptrim och vi hoppas att han snart är helt i kapp.

Kristian Haynes har blivit opererad för sina ljumskproblem men han är inte helt tillfreds. Så här sa han på Vångavallen i går:

- Jag vet inte om man hittat rätt för jag känner ungefär samma smärta som tidigare. Det får väl bli till att bita ihop som i höstas.

- Vi hoppas fortfarande på en lösning gällande Peter Abelsson och så måste vi nog hitta en ersättare till Erik (Sundin), avrundar Alf Westerberg.

Sigge Hansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons