Annons
Nyheter

Mittbackar med vilja att visa

Tobias Hysén fick första ordet. Tuomo Turunen fick det sista.TFF:s lån från Blåvitt gladdes åt segern över sina lagkamrater.
Nyheter • Publicerad 26 oktober 2010

– Jag är glad. Det är alltid skönt att vinna.

Frågan om det blir en resa tur och retur för Tuomo Turunen har ännu inte fått svar.

Annons

– Jag har två matcher kvar, sen får vi se, sa han efter matchen.

– Vi får höra med Göteborg efter säsongen, sa klubbdirektör Lasse Larsson.

Det finns ett ömsesidigt intresse för en lösning, men frågan är om TFF har råd att lösa mittbacken från kontraktet med de blåvita.

– Jag är glad över att spela med Trelleborg, men vi får se som sagt.

Mittbacksparet Turunen och Yousef Fakhro hade båda anledning att visa upp sina bästa sidor. De hade också en hel del att stå i.

När Viktor Norings inspark hittade en blåvit skalle och sedan Stefan Selakovic passade en ensam framstormande Tobias Hysén, hann de inte mittbacksparet med.

– Det är alltid svårt att försvara sig mot sådana mål. Det var tungt då, men nu är jag glad.

Hur ser du på den blåvita taktiken?

– Jag är inte överraskad. De slog många långbollar och det var ganska enkelt att försvara sig. Visst, de skapade några lägen och Sigurdsson var riktigt nära med sin nick i slutet.

Yousef Fakhro – från start i Thommie Perssons sjukfrånvaro – var glad att åter få visa upp sig på sin favoritposition. Senast han spelade allsvensk match som mittback var 25 maj mot Gais.

Annons

– Det blev en trea då också. Jag säger inte mer än så…

Leendet var brett, inte bara för att hans lag vunnit.

– Jag trivs bäst som mittback och hade tänkt ta ett snack med Tom efter säsongen att det är där jag vill spela. Vi har en bra vänsterback i Jonathan Asp, han ska spela där.Och du håller som allsvensk mittback?

– Jag håller som allsvensk mittback. Absolut. Det visade jag idag när vi mötte ett av Sveriges bästa lag och en av Sveriges bästa anfallare.

Hur var det att möta Tobias Hysén?

– Han är duktig och det är svårt att hålla koll på honom i 90 minuter. Nu gjorde han ett mål men annars gjorde han inte så mycket.

Det snackades inför säsongen att det var mittbackskris i laget. Hur ser du på det?

– Det kändes som att de inte såg mig som mittback då. Men det är där jag gör mig självrättvisa.

Martin Strandberg
Martin Falkenby
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons