Annons
Nyheter

"Minst sex-sju spelare stannar"

Minst sex till sju spelare stannar i TFF, tror tränaren Anders Grimberg. Sedan blir det uppflyttade tipselitspelare och en hel del nyförvärv som kommer att utgöra truppen nästa år.Nästa vecka kommer ett tiotal provspelare till Trelleborg.
Nyheter • Publicerad 15 november 2012
Foto: 

Anders Grimberg har sin strategi klar för att TFF ska ta sig tillbaka till elitfotbollen. Nästa säsong ska TFF ha en bra formad grupp av spelare där personligheten hos spelarna är viktig.

– Vi tittar på spelare som är bra spelmässigt såklart men även karaktärsmässigt. Vi vill ha spelare som tillför gruppen något, spelare med personligheter, säger tränaren.

Annons

Och det är många som är intresserade av att spela för TFF nästa säsong.

– Det finns fortfarande ett flöde av spelare som hör av sig. Hade vi sagt jag till alla som hört av sig till oss hade vi kunnat bjuda in 60 spelare för provträning. Vi kommer att plocka in några av dem som vi tror passar in hos oss, säger Anders Grimberg.

Men TFF kan inte, med sin ansträngda ekonomi, köpa några spelare.

– Det handlar om att värva kontraktslösa spelare. Vi kommer inte heller värva några spelare som kostar något i utbildningsbidrag, berättar Grimberg.

Nästa vecka kommer ett tiotal spelare till Trelleborg för att visa sina skickligheter. Förutom att den befintliga truppen börjar träna nästa vecka på förmiddagarna kommer det att blir fyra träningar på eftermiddagarna där några av klubbens tipselitspelare (åtta stycken, se faktaruta) kommer att träna med de provspelare som bjudits in.

– Det ramlar in spelare fortfarande och jag kan inte säga hur många som kommer nästa vecka, men mellan tummen och pekfingret skulle jag säga att det blir 16-17 spelare på träningarna, inklusive våra tipselitspelare, berättar Grimberg.

TFF-talangerna och de inbjudna spelarna kommer att träna måndag, tisdag, torsdag och lördag.

– Vissa spelare kan inte vara med alla dagar, sedan har vi varit i kontakt med en del spelare som inte kan komma alls nästa vecka.

Vilka spelare som kommer vill däremot inte Grimberg berätta.

– Vi för fortfarande diskussioner med deras nuvarande klubbar eftersom deras kontrakt kanske går ut sista november eller sista december, vi måste ha klubbarnas tillåtelse eftersom det handlar om försäkringsfrågor, säger Grimberg.

Annons

Spelarna som kommer nästa vecka är mestadels spelare som spelade i division ett detta år.

Anders Grimberg hoppas att en stomme från denna säsongs trupp fortsätter. Klubbdirektören Mattias Kronvall har möten varje dag för tillfället med spelarna för att få en bild över vilka som kan tänka sig att stanna i klubben.

– Jag vill att minst sex till sju spelare fortsätter, säger Grimberg.

Tror du att det blir så?

– Ja, den känslan har jag.

Han kommer även att flytta upp några av sina tipselitspelare, födda 1993, till A-truppen nästa säsong.

– Vi har bra koll på dem såklart men vi vill ändå att de ska vara med nästa vecka med provspelarna, förklarar Anders Grimberg.

Madeleine Gripsten
Jonas Jakobsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons