Annons
Nyheter

– men det var Noring som stal showen

Viktor Norings fina debutsäsong kröntes med en avgörande insats på Behrn Arena.
Nyheter • Publicerad 2 november 2009
Foto: 
Viktor Noring såg till att TFF fick med sig ett poäng från Örebro.
Viktor Noring såg till att TFF fick med sig ett poäng från Örebro.Foto: 

ÖREBRO. – Det får stå för dig, men det kändes bra, sa TFF-målvakten blygt.

TFF-målvaktens första säsong som förstemålvakt i allsvenskan fick ett lyckligt slut. Jätteräddningen på Fredrik Nordbacks nick med bara sekunder kvar av matchen gav en poäng.

Annons

– Jag kände att det var det enda stället han kunde nicka den på, så jag gick mot första stolpen, sa Noring som reflexräddade bollen till hörna.

Tidigare under matchen hade han haft en hel del att göra. Marcus Astvalds skott i den första halvleken tvingade TFF-målvakten till en kvalificerad räddning och Roni Porokaras tunnel på Peter Abelsson i den 63:e minuten bäddade för skott mot vänstra krysset som Noring kanonräddade.

– Vi blir för fega, efter första halvtimmen tar de över helt. Man ska kunna släppa loss allt i den sista matchen, men det är i varje fall bättre med en poäng än ingen, konstaterade Noring.

Känslorna efter avslutningen av allsvenskan 2009 var ändå positiva. Både vad gällde den egna insatsen och laget.

– Jag tycker ändå att vi har gjort det bra med tanke på alla skador. För egen del har det gått jättebra och det är kul att ha fått chansen i U21-landslaget. Nu hoppas jag bara att jag kommer få spela också, sa Viktor Noring.

U21-landslaget spelar en match till i år, mot Kazakstan i Malmö 15 november.

Johan Silfversten Bergman
Axel Pileby
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons