Annons
Nyheter

Med uppdrag att stoppa sitt gamla lag

Hemmapremiär och Skånederby på samma gång. För fyra TFF:are kittlar kvällens match lite extra. För Anes Mravac, Martin Holm, Jason Grannum och Saman Ghoddos handlar det om att ta sig an den klubb de just lämnat.
Nyheter • Publicerad 22 april 2013
Från LB07 till TFF. När TFF kallade valde Saman Ghoddos, Jason Grannum, Anes Mravac och Martin Holm att nappa. I kväll är det hemmapremiär mot sin gamla klubb.
Från LB07 till TFF. När TFF kallade valde Saman Ghoddos, Jason Grannum, Anes Mravac och Martin Holm att nappa. I kväll är det hemmapremiär mot sin gamla klubb.Foto: Tomas Nyberg

LB07 vann premiären mot Skövde med 3–0 i söndags. Saman Ghodos fanns på läktaren, men kände bara till vissa delar igen sitt gamla lag.

– Det är ett helt nytt lag. Ändå kommer det att bli lite nervöst att möta dem. Framförallt i början, sedan kommer det nog att kännas som en vanlig match, siar han.

Annons

Saman Ghoddos lär starta matchen mot LB07. Detsamma gäller Anes Mravac, som tillsammans med mittbackskollegan Magnus Andersson och övriga försvarskuggar har hållit nollan i två matcher i rad.

– Vi har mognat som lag, och är ett mycket starkt kollektiv. Det var viktigt att vi fick en så bra start, det har inspirerat oss, tycker Anes Mravac.

Vad är skillnaden att spela i TFF jämfört med LB07?

– Det är klasskillnad på organisationen och allt runt omkring. Det här påminner om när jag var i MFF, alla förutsättningar är bättre.

Både Jason Grannum och Martin Holm har dragits med skador på sistone.

– Jag kan spela tejpad nu, det går åt rätt håll, säger Holm angående knäskadan.

För Grannum har det handlat om en baksida, där han nu kunnat träna för fullt under de två senaste veckorna.

Vinner TFF mot LB07 går laget upp i en delad serieletopp tillsammans med Husqvarna FF, som är enda fullpoängaren efter två omgångar.

– Vi ska vara med uppe i toppen, inget annat är acceptabelt, säger Jason Grannum.

Räkna med känslor i luften i kväll.

Annons

I LB07 finns flera spelare med Trelleborgsförflutet. Däribland Tobias Lewicki, som spelade i TFF i höstas, och Charles Anderson, viktig central mittfältare och en av hjältarna under TFF:s triumftåg i superettan 2006.

Och på varsin tränarbänk sitter Anders Grimberg och Sven Sjunnesson, som är goda vänner privat.

– Det blir en prestigekamp mellan han och mig. Jag tror aldrig vi har mötts förut, säger Anders Grimberg, som bor i Limhamn och också har tränat klubben, bland annat när Bunkeflo slutade femma i superettan 2007.

Upplagt för prestige på och vid sidan av plan i kväll således.

Martin Falkenby
Björn Gustavsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons