Annons
Nyheter

Mattan ska svälja mer regnvatten

Vångavallen är på väg att fullständigt trasas sönder och samman men eventuellt oroade kan ta det lugnt. Det handlar om en bättre dränering!
Nyheter • Publicerad 26 maj 2008
Det ser värre ut än det är, när Vångavallen trasas sönder i revor på bredden och det handlar om att förbättra dräneringen. @08 Bildbyline:Bild: Tomas Nyberg
Det ser värre ut än det är, när Vångavallen trasas sönder i revor på bredden och det handlar om att förbättra dräneringen. @08 Bildbyline:Bild: Tomas NybergFoto: 

Bengt Larsson, driftansvarig för Vångavallen, ger en enkel förklaring till intrånget i den fina mattan.

- Ja, det här är inga problem och allt kommer att ta cirka en vecka, inleder han.

Annons

Vångavallen ligger på en lerbacke och det gör att man från och till måste förbättra dräneringen. Det här är tredje gången.

- Det är åtta år sedan senast och vi fräser upp rännor till ett djup av cirka 40 cm. I botten fyller vi i grus för att sedan toppa de sista centimetrarna med en blandning av matjord och sand.

Bengt förklarar också att man inte sparar de upprivna tuvorna utan kommer att så igen rännorna.

- Allt kommer att vara uppvuxet och klart till TFF inleder efter EM mot Djurgården den 6 juli.

Sigge Hansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons