Annons
Nyheter

Matcherna tar ut sin rätt på spelarna

På onsdagen spelar TFF hemma mot Elfsborg och det är nionde matchen på lite drygt fyra veckor. EM-årets mastodontprogram är på väg att nästan ta kål på de allsvenska spelarna.
Nyheter • Publicerad 5 maj 2008
Eva Granqvist och Peter Andersson – i rehab-teamet runt TFF-spelarna – har mer än fullt upp att göra i och med det tajta allsvenska programmet. Här grinar Mattias Thylander illa, när Eva försöker jämna ut stela muskelknölar på TFF-kaptenen. Bild: Matso Pamusina
Eva Granqvist och Peter Andersson – i rehab-teamet runt TFF-spelarna – har mer än fullt upp att göra i och med det tajta allsvenska programmet. Här grinar Mattias Thylander illa, när Eva försöker jämna ut stela muskelknölar på TFF-kaptenen. Bild: Matso PamusinaFoto: 

Samtidigt som måndagen är da'n efter Kalmarmatchen är det alltså da'n före da'n före matchen mot Elfsborg.

Tom Prahl håller i träningspasset tillsammans med Peter Andersson och Jan Ericsson, där Peter håller i ett gymnastikprogram lämpligt för ömma muskler och stela leder.

Annons

Eva Granqvist finns som alltid med som massör och frågan är, om inte hon har allra mest att göra.

- Det stramar i övre delen av ena lårmuskeln, när jag stretchar, förklarar lagkapten Thylander och Eva hoppar direkt upp och lika snabbt hittar hon den ömma punkten.

- Alla känner mer eller mindre av en eller annan muskel vid det här laget men det handlar inte om några bristningar utan om överansträngningar, förklarar Peter Andersson.

Michael Mensah är en av spelarna som Peter får gå in och hjälpa undan krampkänningar. Emil Mårtensson är ytterligare en med krämpor men där hjälper i nuläget tyvärr ingen massage eller sjukgymnastik.

- Nej, det gör alldeles för ont för att vara med men jag har fått läkarbesked på att jag ska aktivera foten. Det ska få svullnaden att gå ner, förklarar Emil. Emil hade riktig otur i Kalmar - han blev inbytt i den 76:e minuten men fick tyvärr linka av planen redan efter sju minuter.

- Fruktansvärt tråkigt när man nu fick hoppa in och jag var sugen att spela. Jag vet inte riktigt hur det gick till men jag jagade boll och fick en tackling. Foten vek sig. Jag försökte fortsätta spela vidare men det var omöjligt.

Emil förklarar att smällen tog på utsidan av högerfoten men att inget är brutet. Det har röntgen redan visat. Men ett ledband kan ha gått av.

- Det hoppas jag verkligen inte men man kan inte säga något förrän svullnaden lagt sig, avrundar Emil.

Thommie Persson har problem med en lårmuskel men Rasmus Bengtsson är tillbaka. Han började lite försiktigt i går men närmade sig truppen mer och mer ju längre passet led och till sist verkade han kunna var med på det mesta.

- Det känns lite men det ska gå att spela på onsdag, menar Rasmus positivt efter träningen.

Sigge Hansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons