Annons
Nyheter

Martin Falkenby analyserar Rasmus framtid

Enligt vad TA-sporten erfar förlänger Rasmus Bengtsson kontraktet till och med 2010, om nu parterna kommer överens i dagens förhandlingsmöte.
Nyheter • Publicerad 15 januari 2009

Både Rasmus och TFF har en del att vinna på en förlängning:

*Rasmus får klarhet om sin framtid innan landslagsturnén.

Annons

*Han blir kvar i klubben under våren och får sannolikt mycket speltid i hemtam miljö inför U21 EM på hemmaplan i juni, ett viktigt skyltfönster.

*Han får en kraftig löneökning. Hans nuvarande avtal skrev han på då han var anfallsreserv med en handfull matcher i superettan bakom sig. Nu är han landslagsmässig.

*TFF kan räkna in en av allsvenskans bästa mittbackar för ännu en säsong.

*Klubben förbättrar sin förhandlingsposition om en klubb vill köpa loss spelaren. Med utgående kontrakt riskerar Rasmus Bengtsson lämna Trelleborg som Bosman efter säsongen. Att endast erhålla utbildningsbidrag för en landslagsman är en synnerligen dålig affär och TFF är dessutom i behov av att få in pengar från spelarförsäljningar.

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons