Annons
Nyheter

Målfyrverkeri gav seger

Hammarby är ute ur allsvenskan. TFF satte dödsstöten. ”Det är grymt, man kan inte riktigt glädjas. Men vi ville gärna visa att vi kan vinna och avsluta som det starka hemmalag vi är”, sa Tom Prahl efter 4–2-segern.
Nyheter • Publicerad 29 oktober 2009
Foto: 

TRELLEBORG. Med fem minuter kvar av matchen hördes ”Vi älskar Bajen!” över ett regnblött Vångavallen.

Strax efter föll tårarna.

Annons

– Bittert, tyckte tränaren Thom Åhlund och satte ord i det spelarnas ansikten uttryckte när de vandrade ut från planen, ut ur allsvenskan.

Hammarby var på väg att knipa halmstrået, men TFF nöp det i matchens skälvande upplösning.

Den kampvilja som skulle ge det grönvita laget välbehövliga poäng med sig hem till Söder, fanns i stället i TFF och poängen stannade i söder.

Hammarby som målmässigt haft grepp om matchen uppträdde alltmer ängsligt och drog sig tillbaka

– Tufft för Bajen. De är i ledning två gånger om och så tappar de, sa Kristian Haynes.

Inför matchen hade han i stort sett lovat mål efter 17 matcher utan nätkänning. Med tolv minuter kvar gick vicekaptenen fram för att slå straffspark vid ställning 1–2.

Han hittade rätt, under målvakten Kristoffer Björklund som gick åt rätt håll.

– Det finns inga dåliga straffar, sa Haynes och flinade. Jag hade bestämt mig innan, men straffen var dåligt slagen. Det var tur att den gick in.

Andreas Drugge är förste straffskytt, men valde att avstå.

X Hur många straffar har du slagit i din karriär?

Annons

– Inte någon faktiskt. Det var min första så nu är jag hundraprocentig.

Målet var början till vändningen. Kristian Haynes nickade fram inhoppande Joakim Sjöhage. Hans avslut räddades av Björklund men Magnus Andersson forcerade in returen. 1–2 hade blivit 3–2 på mindre än två minuter. 4–2 satte Sjöhage på en kontring i slutminuten.

TFF tog årets nionde seger på Vångavallen.

– Här spelar det ingen roll vilka vi möter, sa kaptenen Dennis Melander. Vi har skaffat en stark vinnarkultur och den ville vi ta med oss till nästa säsong.

Tom Prahl gladdes åt att laget än en gång visat moral och vänt ett underläge.

– Vi brukar kunna resa oss, det finns en stabilitet i vårt spel på hemmaplan. Där har vi trygghet, men ade tränaren. Vi kände att det var viktigt att avsluta bra, men vi hade överlevt en förlust.

Det gjorde inte Hammarby.

Kristian Haynes hoppas att gårdagens motståndarlag snart är tillbaka.

– Risken är att det blir ett ointresse kring allsvenskan nu. Men visst, de små lagen har också sin charm och någon måste åka ur, så är det ju.

Johan Silfversten Bergman
Martin Falkenby
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons