Annons
Nyheter

Ljusen i skademörkret

Mikael Bengtsson gjorde sin första match på drygt tio månader. ”Vi har många skador, då är det bra om jag är igång”, säger vänsterbacken.
Nyheter • Publicerad 13 maj 2009
Mikael Bengtsson gjorde sin första match på drygt tio månader. Foto: Claes Nyberg
Mikael Bengtsson gjorde sin första match på drygt tio månader. Foto: Claes NybergFoto: 

TFF:s U21-lag besegrade Landskrona med 6–1. Två spelare gjorde comeback: Mikael Bengtsson och Daniel Jovanovic. För vänsterbacken Bengtsson lär det dröja innan han kan konkurrera i A-laget.

– Att gå in och göra 90 minuter i allsvenskan är inte aktuellt. Det handlar väl om tre B-lagsmatcher till, säger han.

Annons

– Jag har haft bilden klar för mig. Det har varit bestämt att jag skulle komma igång innan uppehållet och kunna konkurrera när allsvenskan drar igång igen.

Mikael Bengtsson korsbandsskadades i slutet av juni. Det har varit en tung tid.

– Jag har saknat den gemensamma träningen. Det är tungt att träna på egen hand.

I sex veckor har han tränat för fullt. På tisdagen spelade han i en halvlek.

– Det kändes bra. Det som saknas är tajming i försvarsspelet, att hitta rätt i brytningar och nickdueller. När jag skadades kändes det som att jag var riktigt på gång och jag hoppas hitta tillbaka.

Daniel Jovanovic har haft en trasig första tid i TFF. Nyförvärvet från IFK Malmö har blandat ljumsk- och höftproblem med förkylningar.

Höftproblemen är gamla, men så ont som han haft i år har han aldrig haft. Kortisonspruta har dock gjort susen.

– Jag hade så ont att jag inte kunde springa, kunde inte slå en passning. Det var jobbigt, jag är här för att spela. Nu har jag lite känningar efter träningarna, men det är inget som stoppar mig.

Zoran Jovanovic gjorde allsvensk debut i Skånederbyt i Malmö för en knapp månad sedan. På måndag är det dags för nytt derby, i Helsingborg. Frågan är om lillebror Daniel får göra debut.

– Jag är i full form snart, säger teknikern som spelade högermittfältare i U21-matchen. Men om jag spelar får du fråga Tom.

Annons

Tränaren Tom Prahl tror det är för tidigt med debut för Daniel Jovanovic.

– Han har inte gjort så många matcher för oss och behöver en sammanhängande period med matcher. Men med tanke på skador och avstängningar kan han vara bland de 16, säger Prahl.

TFF hade samtliga tillgängliga seniorspelare i truppen mot Kalmar. Rasmus Bengtsson och Andreas Drugge är avstängda mot HIF, samtidigt som Marcus Pode drabbades av fotledsskada och är ett osäkert kort. Max Fuxberg (bruten tå) lär dock vara tillbaka.

Centrala mittfältsspelare är vad som saknas i truppen och en lösning kan vara att låta Zoran Jovanovic ta Andreas Drugges plats mot Helsingborg.

– Vi har spånat på hur vi ska göra och har en arbetshypotes. Vi kommer titta på olika lösningar i veckan, säger Tom Prahl.

Martin Falkenby
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons