Annons
Nyheter

Lewicki klar för TFF

MFF-spelaren Tobias Lewicki är klar för TFF.
– Det är jätteskönt att allt är klart. Nu ska jag göra allt jag kan för att TFF ska stanna kvar i superettan, säger Lewicki.
Nyheter • Publicerad 29 augusti 2012

Tobias Lewicki startade årets seriespel med MFF med ett inhopp mot Gefle i premiären.

Därefter har det inte blivit mer speltid med MFF:s A-lag.

Annons

– Därför ville jag inte vara kvar. När MFF meddelade att de kunde tänka sälja mig så har jag tränat på egen hand, berättar Lewicki.

Han har ett bra cv med sig till Trelleborg. 14 matcher i U-17 landslaget och två i U19-landslaget samt sju matcher i MFF:s A-lag, varav en i allsvenskan har Lewicki hunnit med.

– Nu har jag inte spelat match på ett tag, har inte tempot, så jag går inte in i startelvan direkt.

Tobias Lewicki är inte heller spelklar till söndagens bottendrabbning mot Assyriska, men senare i höst kan han bli en frisk fläkt i offensiven.

– Min styrka är att jag är snabb, vill utmana min motståndare och komma till inlägg. Det jag framförallt kan förbättra är defensiven, säger Lewicki, som spelar yttermittfältare lika gärna till höger som till vänster.

Han har redan kommit bra in i TFF.

– Jag har tränat fem pass och killarna har redan fått mig att kännas som en i laget.

– Jag är väldigt nöjd och spelarna är alldeles för bra för att höra till i botten av superettan. Men nu ska vi göra allt för att klara av den svåra situationen.

Tränaren Anders Grimberg är väldigt nöjd med sitt nyförvärv.

– Tobias är trygg med bollen och har driv i spelet. Nu jobbar vi med hans kondition för att han ska orka en hel match, men helt klart kan vi till att börja med att ha Tobias som ett offensivt alternativ som inhoppare som kan göra en stor skillnad i en tät match, säger Grimberg.

Annons

Egentligen var det, av ekonomiska skäl, slutvärvat för TFF denna säsong.

– Vi, MFF och Tobias har gjort en uppgörelse som är ”ekonomiskt försvarbar”. Han går över och blir vår spelare under hösten och sedan har vi option på att köpa honom, säger klubbdirektör Mattias Kronvall.

Kronvall ser värvningen på sikt.

– Ja, men vi tror mycket på honom och allt Tobias gör för oss i höst är bonus. Han har väldigt bra offensiva kvaliteter, säger Kronvall.

MFF lämnar en kommentar på sin hemsida om sin ratade mittfältare.

– Det känns alltid lite vemodigt när en spelare som vuxit upp i föreningen lämnar, men vi hoppas att han nu hamnar i en miljö som gör att han kan ta tillvara på all begåvning och talang som han har, säger Per Ågren, MFF:s sportchef.

Känns namnet igen, för övrigt, så är Tobias Lewicki kusin med Oscar Lewicki som spelar i allsvenskan med BK Häcken.

Martin Falkenby
Tomas Johansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons