Nyheter

Lazio känner sig blåsta

Kontraktet med Hertha Berlin skrevs under i går. Samtidigt är Rasmus Bengtsson och hans agent Oliver Cabrera mitt uppe i ett storbråk med den italienska klubben Lazio. "Jag förstår Lazio om de är upprörda", säger TFF:s klubbdirektör Lasse Larsson.
Nyheter • Publicerad 7 augusti 2009

TRELLEBORG. Enligt olika medier ska Rasmus Bengtsson ha skrivit på ett fyraårskontrakt med Lazio innan han slutförde förhandlingarna med Hertha Berlin. Agenten Oliver Cabrera ska sedan ha försvunnit med kontraktet och istället ha valt att påbörja förhandlingar med Hertha Berlin.

– Vi skrev under kontraktet i fredags. När jag gav kontraktet till Oliver så sa han att han bara skulle ta med sig det hem för att ordna ett par saker. Rasmus har ju några månader kvar och jag har pratat med Trelleborgs klubbdirektör om att köpa loss honom. Sedan dyker Oliver inte upp på mötet som vi har bokat, säger Lazios sportchef Igli Taré till Expressen.

Något Lasse Larsson ser som anmärkningsvärt.

– Jag förstår att Lazio är upprörda om det stämmer att de skrivit på kontraktet och sen snott det. Så ska man inte göra med italienare, säger han och poängterar att de inte har någon del i den misstänkta blåsningen:

– Vi är fromma som lamm.

Lasse Larsson bekräftar dock att TFF och Lazio har haft förhandlingar om Rasmus Bengtsson.

– Stefan Nilsson och Lazio har förhandlat. Vi presenterade en siffra för Lazio och de presenterade en annan men vi nådde absolut ingen deal, säger Lasse Larsson.

När TA-sporten når Rasmus Bengtsson i Berlin säger han följande om situationen.

– Jag har bara skrivit på för en klubb och det är Hertha Berlin. När jag hälsade på Lazio var det lite småsaker som jag inte uppskattade. De ville ge mig ett fyraårskontrakt men mer än så var det inte.

Även Olivier Cabrera tillbakavisar Lazios påstående.

– Det är ren lögn. De är förbannade för att spelaren valde ett annat alternativ. Om det nu finns ett sådant kontrakt så får de väl ta fram och visa det, säger Cabrera till Aftonbladet.

Stämmer Lazios uppgifter om Bengtsson kan det dock bli problem för TFF:aren i hans nya klubb. Väljer den italienska klubben att anmäla Bengtsson och hans agent Cabreras agerande till Fifa kan en avstängning på 24 månader vänta.

– Det är inget jag lägger någon energi på, om de vill tjafsa så får de göra det med min agent, säger Rasmus Bengtsson till TA-sporten.

För TFF:s del är kapitlet Rasmus Bengtsson definitivt över. Något Lasse Larsson är väldigt glad för.

– Det har varit knasigt de sista dagarna. Det har hållit på länge och varit jobbigt, nu är det jätteskönt att det är klart, avslutar TFF:s klubbdirektör.

Sara Riis Hasselskog
Nicolinn Nilsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.