Nyheter

Lantto på TFF:s önskelista

Från Kiruna i norr till Trelleborg i söder? 23-årige mittfältaren Jonas Lantto är TFF:s klubbdirektören Lasse Larssons önskespelare inför 2011.
– Lantto skulle passa in hos oss, säger han.
Nyheter • Publicerad 9 november 2010

Geflemittfältaren Jonas Lantto är fotbollsfostrad i Kiruna FF och är ett av gruvstadens två bidrag till allsvenskan 2010.

Pär Asp har redan åkt ur med Brommapojkarna.

Lanttos Gefle står inför ett ovisst kval mot Gif Sundsvall.

Jonas Lanttos kontrakt med Gefle IF går ut efter säsongen. Om klubben skulle åka ur hoppas TFF:s klubbdirektör att Jonas Lantto väljer att stanna kvar i allsvenskan.

Efter TFF:s fina femteplats fick klubbdirektören Lasse Larsson frågan om en önskespelare inför 2011. Svaret blev Jonas Lantto.

– Han har gjort det bra i Gefle, jag har blivit förtjust i honom, han har varit jobbig att möta när han mött oss, berättar Lasse Larsson.

– Han skulle passa in bra hos oss.

Har ni tagit kontakt med honom?

– Nej, vi vill inte störa innan säsongen är slut. Men om Gefle skulle åka ur lär han få ett samtal.

På sina fyra säsonger i Gefle IF har Lantto gjort sig känd som en snabb och målfarlig yttermittfältare. Han har gjort tolv allsvenska mål. 2010 har han spelat 29 allsvenska matcher, samtliga från start, gjort fem mål och bidragit med lika många målgivande passningar.

Ett av målen satte han mot TFF på Vångavallen i första matchen efter VM-uppehållet.

TA-sporten har sökt Jonas Lantto utan att lyckas.

Enligt klubbdirektören Lasse Larsson kommer TFF att ha 22 utespelare och tre målvakter i truppen 2011. Lyckas man med ambitionen att behålla försvarsspelarna Peter Abelsson, Tuomo Turuen och Jonathan Asp är det på forwardssidan laget ser tunnast ut.

Där finns i nuläget bara Marcus Pode, Fisnik Shala, Andreas Grahm och Joakim Sjöhage.

– Fisnik ska opereras och Sjöhage har sagt att han vill lämna, där behöver vi någon till, menar Lasse Larsson.

Fredrik Jensen?

– Det är upp till honom att bestämma sig.

Som TA-sporten tidigare berättat uppvaktas Fredrik Jensen av Landskrona Bois.

Björn Gustavsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.